Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost 2e Persbericht

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 24-06-2001 2e Persbericht 24 juni 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Drugszaak
In een pand aan de Narcisstraat is zaterdagmiddag rond 16.30 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het runnen van een coffeeshop zonder geldige vergunning. Er werden 115 gram hash, 460 gram hennep en 166 joints aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drie verdachten aangehouden
Een 37-jarige Eindhovense en een 43-jarige man uit Best voelden zich zondagochtend rond 4.15 uur ernstig bedreigd door een groep jongeren op het Stationsplein. De vrouw had kort daarvoor een van de jongeren aangesproken op wildplassen. Hierop ontstond een woordenwisseling. Een hele groep ging zich ermee bemoeien en uitte diverse bedreigingen. De politie kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat de dreigende situatie niet escaleerde. De jongeren reageerden echter niet op de vorderingen van de politie om zich te verwijderen zodat een diensthond ingezet moest worden. Ondanks de inzet van de diensthond kwam de groep jongeren alsnog dreigend naar voren toe lopen. Hierdoor zijn een aantal personen door de diensthond gebeten. Ook is door de paardengroep nog een charge uitgevoerd waarna de situatie zich stabiliseerde. Een agent werd tijdens het incident op zijn rug geslagen. Ook gooide men een fiets in de richting van de agent. Hierop is een 24-jarige Eindhovenaar, als verdachte hiervan, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een 20-jarige verdachte uit Nuenen en een 19-jarige verdachte uit Nederwetten zijn rond 5.10 uur op het politiebureau op de Mathildelaan aangehouden toen ze hun beklag kwamen doen bij de politie. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verzamelaar van antennes aangehouden Op de Huizingalaan is een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het stelen van antennes van autos. Uit onderzoek bleek dat hij een antenne van een geparkeerde auto aan de Michelangelolaan had gestolen en dat hij zes antennes had gestolen van geparkeerde autos in de Pisanostraat. De antennes zijn in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten in gestolen auto aangehouden Na een achtervolging konden op de Locatellistraat zondagochtend rond 4.20 uur drie Eindhovenaren (16, 21 en 23 jaar) worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder die ochtend was gestolen vanaf de Tivolilaan. De bestuurder van de gestolen auto was de 16-jarige verdacht. Het bleek dat hij ook nog een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,65 weer. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: GSMs gestolen
Op de Verzetsheldenlaan is zaterdagmiddag rond 14.30 uur een 14-jarige jongen uit Eindhoven van zijn GSM beroofd. De jongen liep op straat en had de GSM in zijn handen toen een scooter met daarop twee jongens langs kwam rijden. Een van de daders op de scooter griste de telefoon uit zijn hand. Hierop vluchtte het duo richting Waalstraat.

Op de Vrijstraat is zaterdagmiddag rond 16.15 uur de GSM van een 21-jarige Eindhovense gestolen. De vrouw was bezig met het versturen van een SMS-bericht toen plotseling iemand haar van achteren naderde en de telefoon uit haar handen pakte. De dader is vervolgens weggerend in de richting van de Markt. Het gaat om een blanke man, ongeveer 1.90 meter lang met donker bruin kort haar en een normaal postuur. Hij droeg die middag een blauwe spijkerbroek.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Willem Elschotlaan is zondag tussen 9.30 en 11.30 uur een rode Volkswagen Golf uit België met het kenteken JGHO38 gestolen.

Beek en Donk: Bromfietser gewond
Op het Heuvelplein is zaterdagmiddag een 43-jarige bromfietser uit Beek en Donk gewond geraakt. De bromfietser reed over het Heuvelplein en is door een nog onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht gekomen. Hierdoor ontstond een aanrijding met de auto van een 66-jarige bestuurder uit Beek en Donk, die in de tegenovergestelde richting aan kwam rijden. De bromfietser is met een gebroken been en kaak en verwondingen aan zijn pols overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Beek en Donk: Roodlichtcontrole
Op de Brandstraat is zaterdagmiddag een roodlichtcontrole gehouden. Hierbij werden 12 personen bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Prins Bernhardlaan is tussen zaterdagmiddag 16.30 uur en zondagmiddag 12.45 uur een grijze Opel Corsa met het kenteken XT-59-HN gestolen.

Vanaf het Wilhelminaplein is tussen zaterdagavond 23.30 uur en zondagochtend 11.45 uur een zwarte Mercedes Benz 250 D met het kenteken SZ-30-TX gestolen.

Best: Onder invloed
Op de Jan van Galenstraat is zondagochtend rond 2.00 uur een 25-jarige automobilist uit Son betrapt op het rijden met een slok te veel op. Een ademanalyse gaf een promillage van 0,80 weer. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Best: Geld uit portemonnee gestolen
Een 67-jarige vrouw uit Best is zaterdagmiddag tussen 14.30 en 14.45 uur bestolen van een geldbedrag van ruim 185 gulden. De vrouw was in haar tuin aan de Pastoor M. van Beekstraat aan het werken toen een jongen vroeg of ze hulp nodig had. De vrouw gaf aan dat wel fijn te vinden waarop de jongen haar meehielp. De jongen wilde niks hebben voor de werkzaamheden alleen een glaasje drinken. Hierop is de vrouw samen de jongen haar woning in gegaan. Toen zij drinken ging halen is de jongen nog even de gang in gelopen. Ook heeft hij nog gebruik gemaakt van het toilet. Later toen de jongen weg was trof de vrouw haar portemonnee op het toilet aan en constateerde dat hieruit het eerder genoemde geldbedrag was weggenomen. De jongen is ongeveer 16 jaar, 1.70 meter lang, heeft donker bruin kort krullend haar en blauwe ogen. Hij had een lichtblauwe ruitjes blouse, een blauwe spijkerbroek en trimschoenen aan.

Deurne: Man met slok te veel op rijdt tegen geparkeerde auto Op de Amer is zondagochtend rond 1.30 uur een 19-jarige inwoner van Liempde bij het achteruit rijden met zijn linker voorkant tegen een geparkeerde auto gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,80 uit. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Mierloseweg zijn zaterdagmiddag tussen 12.10 en 14.00 uur 1.772 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hierbij overtraden 184 bestuurders de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid is 75 km/u.

Nuenen: Snelheidscontrole
Op de Smits van Oyenlaan zijn zaterdagmiddag tussen 15.40 en 16.50 uur 689 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hierbij overtraden 52 bestuurders de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 50 km/u.

Oirschot: Insluiper overlopen
Een insluiper heeft zaterdagmiddag rond 16.30 uur een woning aan de Mousten bezocht terwijl de bewoonster in de tuin zat. Een kleindochter die toevallig op bezoek kwam en iets op de slaapkamer moest neerleggen ontdekte een vreemde man in de woning. De man maakte zich met een smoesje er van tussen. Later bleek dat uit een tas die in de slaapkamer lag drie huissleutels, een portefeuille en een geldbedrag van ongeveer 300 gulden waren weggenomen.

Oirschot: Woninginbraak
In een woning aan de Schepen is zondag tussen 4.00 en 10.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning worden twee portemonnees met pasjes en een organiser vermist.

Son: Rijbewijs ingevorderd
Op de weg 2000 vond zondagochtend rond 00.40 uur een aanrijding plaats tussen de auto van een 22-jarige man uit Tilburg en een fietser (leeftijd onbekend) uit Eindhoven. De fietser fietste rechts van de auto. De automobilist heeft tijdens het aanbieden van een sigaret aan zijn bijrijder onvoldoende op de weg gelet en de fietser van achteren aangereden. Bovendien reed de automobilist met hoge snelheid over de 2000. De fietser is als gevolg van de aanrijding gewond geraakt en voor behandeling naar het Catharinaziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Bromfietser onder invloed negeert rood verkeerslicht Op de kruising Waalreseweg Tienendreef is zondagochtend rond 3.30 uur een 20-jarige bromfietser uit Waalre aangereden door een 19-jarige automobiliste uit Tilburg. De bromfietser reed vanuit Eindhoven naar Valkenswaard en negeerde op het eerder genoemde kruispunt een rood verkeerslicht waardoor hij in botsing kwam met de auto van de vrouw uit Tilburg. Uit onderzoek bleek dat de bromfietser een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,15 weer. Ook droeg de bromfietser geen helm. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Verdachte op heterdaad betrapt bij woninginbraak Op de Spirealaan is zondagmiddag rond 12.45 uur een 47-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats op heterdaad door de politie betrapt toen hij probeerde een raam aan de achterkant van een woning open te breken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Westelbeers: Auto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Broekeindsedijk is zondag tussen 00.30 en 6.15 uur een zwarte Opel Kadett met het kenteken SX-53-VX gestolen. De dader kwam op het terrein door het hek te vernielen. De sleutels stonde op het contactslot.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie