Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zanger de Dijk speelt zombie in horrorfilm 'Rest in Peace'

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Zanger de Dijk speelt zombie in horrorfilm

AMSTERDAM (ANP) - Zanger Huub van der Lubbe van De Dijk speelt n de hoofdrol in de korte Nederlandse horrorfilm Rest in Peace, die deze zomer wordt opgenomen. Rest in Peace is geschreven en geregiseerd door filmmaker Jan Doense. de vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Manouk van der Meulen. Van der Lubbe, al twintig jaar de voorman van De Dijk, speelt een zombie die uit de dood herrijst om zijn overleden vrouw te bezoeken. Volgens regisseur Doense is de film een hommage aan horroklassiekers als Frankenstein, Dracula en Night of the living Dead. Rest in Peace wordt gemaakt in het kader van het NPS-project KORT! waarmee de omroep de aandacht voor de Nederlandse korte film wil bevorderen.
Eerder speelde de zanger onder meer in de met Oscar bekroonde speelfilm De Aanslag.
Rest in Peace gaat in september in premiere tijdens het Nederlandse Film Festival in Utrecht. Daarna is de film in de bioscoop te zien en op een speciale website van de NPS. Verder komt er een dvd uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie