Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nagasprookjes in het Huis van Alijn te Gent

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

N a g a s p r o o k j e s i n h e t H u i s v a n A l i j n (15/06/2001)

"Het Huis van Alijn" staat in rep en roer. De verbouwingswerken zijn nog maar net afgewerkt, de tuinkabouters drummen al aan de deuren en ondertussen is in de kapel een eigenaardig volk gepasseerd. En die hebben daar allerlei mooie voorwerpen achtergelaten.

De Naga's wonen in het Noord-Oosten van India, in Nagaland. Vroeger waren het koppensnellers. Dat wil zeggen dat ze de gewoonte hadden om leden van andere stammen te overvallen. Ze hakten de hoofden van hun slachtoffers af en namen die mee naar huis. Ze geloofden dat de levenskracht van de gedode vijanden het welzijn van het dorp vergrootte. Maar tegenwoordig wordt niet meer aan koppensnellen gedaan, gelukkig maar.

De Naga's vertellen en beluisteren ook graag, net zoals jij, sprookjes.

Sprookjes over sprekende krabben, kikkers en garnalen. Verhalen over magische schotels waar altijd lekkers uitkomt en over meisjes die verliefd worden op boomgeesten.

Wie ook van die spannende Nagasprookjes wil proeven, kan terecht in het Huis van Alijn. Voor en na deze vertelnamiddag kan de tentoonstelling, die nog blijft tot 1 juli 2001, worden bezocht.

Voor wie? klein & groot, van 7 tot 11 jaar

Waar? het Huis van Alijn, Kraanlei 65, 9000 Gent

Wanneer? zondag 24 juni om 11 uur (museum open van 10 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur).

Prijs? 70 frank per persoon

Informatie

Het Huis van Alijn, Els Wuyts, Kraanlei 65, 9000 Gent, tel. (09)269 23 50, fax (09)269 23 58, e-mail (huis.alijn@gent.be)

Bevoegd

de heer Sas van Rouveroij, schepen van Cultuur en Toerisme.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie