Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Teken- en schilderdag in Legermuseum te Delft

Datum nieuwsfeit: 24-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Teken- en schilderdag in Legermuseum

22-06-2001

Het Legermuseum in Delft organiseert zondag 24 juni as. een teken- en schilderdag ter ere van de tentoonstelling Was getekend, Willem Staring, (1847-1916) die tot en met 2 september van dit jaar in het museum te zien is. Tijdens de teken- en schilderdag staan overal in het museum stillevens opgesteld en poseren militairen in origineel historisch uniform. Voor jonge beginnende tekenaars en schilders is deskundige begeleiding aanwezig.

De tentoonstelling Was getekend, Willem Staring, (1847-1916) toont het werk van Willem Constantijn Staring onder meer bekend vanwege zijn tekeningen, aquarellen en schetsen van paarden, op natuurlijke wijze in draf en galop uitgebeeld. Daarnaast maakte Staring tijdens zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda en als officier bij de infanterie o.a. tekeningen van landschappen, militaire situaties en feestelijke gelegenheden op de KMA. Bij de tentoonstelling verschijnt een full-colour publicatie met essays en fotos en een bestandscatalogus van het werk van Willem Staring. De teken- en schilderdag is een van de evenementen die ter gelegenheid van de tentoonstelling wordt georganiseerd. Deelnemers van de teken- en schilderdag kunnen zich vooraf opgeven bij het Legermuseum. De teken- en schilderdag vindt plaats op zondag 24 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Het Legermuseum is in Delft gevestigd aan de Korte Geer 1.


* Klik hier voor de internetsite van het Legermuseum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie