Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitlevering Joegoslavische oorlogsmisdadigers positieve stap

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Verhagen: Joegoslavisch decreet inzake uitlevering oorlogsmisdadigers positieve stap

Tweede Kamerlid Maxime Verhagen noemt de bereidheid van de Joegoslavische regering Joegoslavische oorlogsmisdadigers uit te leveren aan het Joegoslavië-tribunaal een belangrijke en positieve stap in de richting van volledig herstel van de internationale betrekkingen met Joegoslavië.

Joegoslavië op weg naar herstel internationale betrekkingen "Maar" zo zegt Maxime Verhagen erbij: "de mate waarin sprake kan zijn van volledig herstel van de internationale betrekkingen is, onder andere middels ontwikkelingssamenwerking, hangt af van de mate waarin er door de Joegoslavische regering daadwerkelijk wordt samengewerkt met het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Deze samenwerking is een duidelijk voorwaarde voor het volledig herstel van de betrekkingen met Joegoslavië."

Democratisering ondersteunen en stimuleren
Verhagen: "De regering Kostuniça vaart duidelijk een andere - democratischer
- koers dan de regering Miloseviç, en dient dan ook nu al te worden ondersteund en gestimuleerd. Voor de stabiliteit in deze regio is de economische wederopbouw van Joegoslavië van groot belang."

Maxime Verhagen erkent dat de afwijzing van het decreet door de afvaardiging van Montenegro in de Joegoslavische regering een probleem vormt, maar zegt hij: "In deze afvaardiging zitten eigenlijk alleen maar de aanhangers van Miloseviç, omdat de Montenegrijnse kiesgerechtigden, die tegen Miloseviç waren en zijn de laatste verkiezingen in Montenegro hebben geboycot.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie