Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Dalfsen op zoek naar nieuw personeel

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dalfsen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dalfsen

25-06-2001

BRANDWEER OP ZOEK NAAR NIEUWE SPUITGASTEN

Het vrijwillige brandweerkorps van Dalfsen gaat actief op zoek naar nieuwe aanwas. Voor de groepen Dalfsen en Nieuwleusen zijn er door natuurlijke afvloeiing binnen nu en 2003 zo'n 14 spuitgasten nodig. De wervingscampagne van de brandweer richt zich op gemotiveerde mannen en vrouwen tussen de 18 en 34 jaar die wonen en werken in Dalfsen of in Nieuwleusen.

De werving van nieuwe vrijwilligers sluit aan bij de landelijke campagne die vooral gericht is op het aantrekken van vrouwen bij de brandweer. Eén van de doelstellingen van de lokale campagne is dan ook het optrekken van het percentage vrouwen bij de korpsen tot in ieder geval het huidige landelijk gemiddelde van twee procent. Op dit moment zijn er nog geen vrouwen actief bij de plaatselijke brandweer.

In de periode tussen 27 juni en 8 september zal de brandweer regelmatig de aandacht op zich vestigen. Ook op deze website kunnen belangstellenden meer informatie vinden over de taken van de brandweer en zich aanmelden als vrijwilliger. De campagne eindigt op zaterdag 8 september met een uitgebreide presentatie van de brandweer op de Open Dag van de gemeente.

Dienstbaar
Wie kiest voor de brandweer, kiest voor dienstbaarheid. Brandweermannen en -vrouwen moeten in principe bereid zijn om op het moment dat de pieper gaat direct in de auto te springen en zo snel mogelijk naar de kazerne te rijden. Wonen en het liefst ook werken in de buurt van de kazerne is de meest ideale situatie. Geïnteresseerden moeten er ook rekening mee houden dat er eerst een opleiding tot aspirant-brandwacht gevolgd moet worden voordat zij daadwerkelijk aan de slag kunnen. Voorts zijn enig technisch inzicht, enthousiasme, betrokkenheid en vooral teamgeest belangrijke voorwaarden om als vrijwillige brandweerman of -vrouw te kunnen functioneren. In situaties waarin iedere seconde telt, moeten brandweerlieden volledig op elkaar kunnen bouwen. De onderlinge verbondenheid binnen de groep is dan ook groot. Naast de maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn de vrijwilligers immers ook verantwoordelijkheid voor elkaars welzijn en veiligheid. Dit schept een bijzondere band tussen de leden van het korps.
Eén keer per week staat er een oefenavond op het programma. De invulling hiervan varieert van blusoefeningen tot en met het opensnijden van autowrakken en EHBO lessen. Per brandweerpost zijn er circa 50 uitrukken per jaar. Deze staan vooral in het teken van het bestrijden van branden en hulpverlening bij bijvoorbeeld verkeersongevallen.
Voor hun inzet en dienstbaarheid voor de gemeenschap van Dalfsen ontvangen vrijwillige brandweerlieden een financiële vergoeding van circa f 2000,- netto per jaar.

Meer informatie
De coördinatie van de wervingscampagne is in handen van de pas benoemde beroepscommandant
J. Vredenbregt in samenwerking met de postcommandanten E. Hekman in Nieuwleusen en R. Farjon in Dalfsen. Wie vragen heeft over de taken en activiteiten van de brandweer of zich wil aanmelden, kan de heer Vredenbregt bellen van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren. Het telefoonnummer is 0529-431456 of 06-23453569. Natuurlijk kunt u ook direct een sollicitatieformulier aanvragen bij de gemeente Dalfsen. U kunt daarvoor het bijgevoegde formulier gebruiken en (gratis) insturen naar de gemeente Dalfsen. Ook per e-mail kunt u uw belangstelling kenbaar maken bij de heer Vredenbregt ((gemeente@dalfsen.nl)).

Klik met de rechtermuistoets op het ikoon voor het aanvragen van een sollicitatieformulier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie