Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief aan kamer over NIOD-onderzoek Srebrenica

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

www.minbuza.nl/content.asp?Key=417249Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Nederland

Datum 25 juni 2001 Auteur J.P. van Rijswijk

Kenmerk BSG 360/01 Telefoon 0703485019

Blad /1 Fax 0703484465

Bijlage(n) 1 E-mail (jp.rijswijk@minbuza.nl)

Betreft NIOD-onderzoek Srebrenica

Zeer geachte Voorzitter,

In vervolg op mijn brief van 1 juni 2001, Tweede Kamer, vergaderjaar 2000-2001, 26122, nr. 22, doe ik u hierbij, mede namens mijn ambtgenoten van Defensie, van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en van Algemene Zaken, toekomen het geactualiseerde voortgangsrapport, dat de directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) heeft opgesteld naar aanleiding van zijn contacten met de Commissie van Waarheid en Verzoening van de Federale Republiek Joegoslavië.

De Directeur van het NIOD heeft na overleg met de Waarheidscommissie een plan opgesteld om gedurende deze zomer zoveel mogelijk documentatie in Belgrado (en desgewenst elders in Joegoslavië) te raadplegen en interviews af te nemen. Hij ver-wacht dat de resultaten daarvan in september of oktober in het rapport zullen worden verwerkt. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zou het rapport op of omstreeks 1 december 2001 kunnen worden aangeboden. Het NIOD zal alles in het werk stellen om die datum te halen.

De Minister van Buitenlandse Zaken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie