Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 25-06-2001 Politieberichten van 24/6 (13.00 uur) t/m 25/6 (07.00 uur)

Bolsward: inbraak tennisvereniging
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in de kantine van de tennisvereniging `De Drie Posten` aan het Hoog Bolwerk. Aan de achterzijde werd een bovenlicht vernield en in de opslagruimte een deur. Voor zover nu is na te gaan werd er niets weggenomen. Dus meer schade dan buit. Door een 38-jarige inwoner van Bolsward werd namens de tennisclub aangifte gedaan.

Nijeholtpade: meisje valt uit boom
Zondag omstreeks 10.50 uur was een 14-jarig meisje op de Binnenweg in een boom geklommen. Op een hoogte van ongeveer 5 meter viel zij door nog onbekende oorzaak uit de boom en kwam op haar rug terecht. Zij werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen voor onderzoek.

Tjerkgaast: onder invloed
Zondag omstreeks 12.30 uur werd op de Strjitwei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd op snelheid. Ter plaatse mag 80 kilometer per uur worden gereden. Deze bestuurder, een 38-jarige inwoner van Sloten, reed met een snelheid van 107 kilometer per uur. Bij controle bleek bovendien dat de man gedronken had. Aan het bureau blies de man 500 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Lemmer: autobrand
Zondag omstreeks 09.45 uur reed een 29-jarige inwoner van Groningen met zijn auto over de Rijksweg A6. Ter hoogte van Lemmer zag de man plotseling rook onder de motorkap vandaan komen. Hij bracht de auto op de vluchtstrook tot stilstand en zag toen vlammen in het motorcompartiment. De vier inzittenden konden de auto veilig verlaten. De auto, die geheel uitbrandde, werd door de brandweer geblust.

Oudehaske: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 11.30 uur vond op de afslag 25 van de Rijksweg A7 onder Oudehaske een eenzijdig ongeval plaats. In de bocht van de afslag zag de bestuurster van de motor, een 31-jarige inwoonster van Haulerwijk, zand op het wegdek liggen, waarvan zij schrok en vervolgens remde zij af. Zij kwam toen met haar motor in de berm terecht en ging vervolgens onderuit. De bestuurster werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De motor werd weggesleept.

Stiens: inbraak bedrijf
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in het kantoor van een bedrijf aan de Truerderdyk. Een raam werd geforceerd. Uit het kantoor werden een computer en een aantal telefoons weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Burgum: zware mishandeling
Zondag omstreeks 16.50 uur werd op het AZC te Burgum een 34-jarige bewoner aangehouden. De man had een medebewoner, een 19-jarige jongen, met een vleeshakmes op het hoofd geslagen. Het slachtoffer had hierdoor een hoofdwond opgelopen. Een getuige zag het één en ander gebeuren en wilde tussenbeiden komen. Ook hij, een 22-jarige bewoner van het AZC, liep een verwonding aan de hals op. Uiteindelijk kon de verdachte worden overmeesterd. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. Wat de reden tot de vechtpartij is geweest is op dit moment nog niet duidelijk. De beide slachtoffers hebben zich onder doktersbehandeling gesteld. Het vleeshakmes is in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sneek: diefstal wielen
Van zaterdag op zondag werden, van een bij een garagebedrijf aan de Westhemstraat staande auto, alle vier wielen weggenomen. De auto werd op klinkers gezet. Alleen de moeren bleven achter. Een 33-jarige inwoonster van Sneek heeft namens het garagebedrijf aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 19.00 uur reed een 33-jarige inwoner van Heerenveen met zijn auto over de Rijksweg 32. Op het moment dat hij een voor hem rijdende auto wilde inhalen, zag hij plotseling een fiets op de rijbaan liggen. De bestuurder schrok hiervan en stuurde naar links, waarna hij in botsing kwam met de middenvangrail, hierna schoot de auto naar rechts en kwam tegen de rechtervangrail tot stilstand. De auto werd rondom beschadigd. Een inzittende van de auto, een 32-jarige inwoner van Mildam, klaagde over pijnlijke ribben en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de bestuurder gedronken had. Aan het bureau blies de man 370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uren. De fiets op het wegdek was waarschijnlijk van een auto gevallen, die bestuurd werd door een 59-jarige inwoonster van Aldtsjerk.

Terwispel: onder invloed
Zondag omstreeks 20.30 uur werd op de Streek een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 300 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Wirdum: snelheid
Zondag omstreeks 21.55 uur werd op de Rijksweg A32 onder Wirdum een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met een snelheid van 126 kilometer per uur, terwijl aldaar 70 is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Birdaard: onder invloed
Maandag omstreeks 00.05 uur werd op de Kolkhuisterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Marrum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 295 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Tytsjerk: alcohol en snelheid
Maandag omstreeks 01.55 uur werd op de Rijksstraatweg een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. Ter plaatse mag 100 kilometer per uur worden gereden en deze bestuurder reed met een snelheid van 149 kilometer. Nadat de bestuurder, een 32-jarige inwoner van Hurdegaryp, was staande gehouden, bleek dat hij gedronken had. Aan het bureau blies de man 255 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur. In verband met recidive voor het rijden onder invloed, werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Tjerkwerd: onder invloed
Maandag omstreeks 02.35 uur werd op de Sudergoawei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Workum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 235 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Wolsum: onder invloed
Maandag omstreeks 03.50 uur werd op de Remswerderleane een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Tirns, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 265 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie