Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vooral autosnelwegen steeds drukker

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS Webmagazine

Vooral autosnelwegen steeds drukker

In 2000 was het op autosnelwegen op werkdagen ruim 80% drukker dan in 1986. Op provinciale wegen is de toename van de verkeersintensiteit minder snel gegaan. Vorig jaar was het op deze wegen bijna anderhalf maal zo druk als in 1986.

De verkeersintensiteit wordt gemeten aan de hand van permanente verkeerstellingen op circa 800 vaste telpunten op rijks- en provinciale wegen buiten de bebouwde kom. Deze tellingen worden 24 uur per dag en 7 dagen per week uitgevoerd.

In 1996 was de verkeersintensiteit op autosnelwegen op werkdagen reeds meer dan de helft groter dan in 1986. In de jaren daarna is de groei van de verkeersdrukte onverminderd voortgegaan.

Verkeersintensiteit op werkdagen

Ook in de vakantieperioden wordt het steeds drukker op de Nederlandse wegen. Zowel op de autosnelwegen als op de provinciale wegen is in de `stille' perioden - de vakantiemaanden juli en augustus en de wintermaanden december en januari - op werkdagen de verkeersintensiteit met het jaar groter.

Verkeersintensiteit per maand op werkdagen

Frits Mullenders

Meer gegevens over de verkeersintensiteit zijn te vinden op Statline

Voor meer informatie: (infoservice@cbs.nl) transp.GIF (89 bytes)

Binnen- en buitenlandse gasten Vooral autosnelwegen steeds drukker Meer opleidingen in het bedrijfsleven

Archief

mail de redactie mail de redactie

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2001 Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 25 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie