Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TNO en Wageningen UR stemmen voedingsonderzoek vergaand af

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Vindplaats 3
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

persbericht Wageningen UR / nr. 044

TNO en Wageningen UR gaan voedingsonderzoek vergaand afstemmen

De Raden van Bestuur van TNO en Wageningen UR hebben de intentie uitgesproken om intensief en duurzaam samen te werken op het gebied van voedingsonderzoek. Men wil een periodiek overleg instellen om strategische investeringsplannen op elkaar af te stemmen. Eén en ander wordt vastgelegd in een convenant. Het convenant geeft beide grote onderzoeksinstellingen de mogelijkheid om zich in synergie te wijden aan kennisontwikkeling en -exploitatie binnen hun kernactiviteiten. De raden van bestuur verwachten dat het convenant ook de kerncompetenties van TNO en Wageningen UR zal versterken.

Onderdeel van de samenwerking is een concentratie van activiteiten, zodat de slagvaardigheid van beide partijen wordt verbeterd en opbouw van expertise wordt versterkt. De directies van TNO Voeding en ATO (het instituut van Wageningen UR dat werkzaam is op het terrein van de agro-technologie) buigen zich momenteel over de vraag welke activiteiten kunnen worden overgedragen. In grote lijnen is vastgesteld dat TNO Voeding zich zal concentreren op het onderzoek naar voedingskwaliteit, voedselveiligheid, voeding en gezondheid en toxicologie, en dat het ATO zich zal richten op de technologische aspecten van met name de voedselproductie, verwerking en conservering.

In de toekomst zullen de raden van bestuur van TNO en Wageningen UR ook eigen activiteiten die buiten de werkterreinen van ATO of TNO Voeding vallen onder de loep nemen, teneinde de Nederlandse kennisinfrastructuur mogelijk ook op die terreinen te versterken.

De directies van ATO en TNO Voeding stellen ook een periodiek overleg in, dragen zorg voor de uitvoering van afspraken en stemmen voortdurend elkaars activiteiten op elkaar af. Zij zullen, daar waar nodig, nuttig en mogelijk, ook gezamenlijk op de markt opereren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie