Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Blitterswijk wint 'Moonen Memorial' schaaktoernooi

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Van Blitterswijk wint 'Moonen Memorial' rapidtoernooi

Van Blitterswijk ontvangt de beker Stefan van Blitterswijk heeft de tweede editie van de 'Moonen Memorial' schaaktoernooi gewonnen. Hij bleef een sterk meestersveld voor met zes punten uit zeven ronden Zwitsers. Dit nieuwe initiatief van de Leidse schaakclub Philidor lijkt een leuke aanvulling op de schaakkalender. Het leek er aanvankelijk op dat Yochanan Afek het toernooi ging winnen, want na zes ronden ging Afek aan de leiding met 5.5 punt. Van Blitterswijk won echter het slotduel van Afek en heeft weer zin in IM-schaakpartijen getuige zijn opmerking na afloop: "Ik ben naast mijn werk heel ontspannen gaan bridgen, maar ik stop met de bridge. Ik ga meer schaken en proberen mijn rating te verhogen waardoor ik de IM-titel kan aanvragen." Van Blitterswijk lachte van oor tot oor en verliet het Leidse denksportcentrum met de kreet: ".. de Blits is terug". Een gevulde envelop en een (wissel)trofee rijker.
A-groep: 1 A. v. Blitterswijk 6 punten (7) 2/3 Y. Afek en E. Wiersma 5.5 punt 4 L. Konings 5 punten 5/6 R. Lahaye en E. van Haastert 4.5 punt 7/8 A. v/d/ Berg en J. Delemarre 4 punten. B-groep: 1 P. Rijkers en D. Panovich 6.5 punt (7) 3 M. Wubben 6 punten 4 t/m 8 E. de Beule, R. Hessels, G. van Otten, E. Gevers en H. Ochtman 5 punten. 9 t/m 13 A. van Splunter, J. Bey, R. van Dijk, T. Weijers en H. Weiland met 4.5 punt (72 deelnemers).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie