Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project Euroborg gemeente Groningen in nieuwe fase

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

25
JUN
10.49

Persbericht

Project Euroborg in nieuwe fase
22-06-2001

De raad van Commissarissen van de Euroborg NV heeft gisteren besloten om de opdracht voor het voorlopig ontwerp van de Euroborg te verstrekken aan architect Wiel Arets. Er is overeenstemming tussen FC Groningen, de projectontwikkelaarscombinatie G4 en de gemeente over de plek die elke functie moet krijgen in de Euroborg. Dit is het startpunt om het gebouw nu verder en detail uit te tekenen.

Met de opdracht voor het maken van het voorlopig ontwerp is een totaalbedrag van circa fl 2,5 miljoen gemoeid, waarmee de feitelijke bouwfase van het project van start is gegaan. Het belangrijkste onderdeel is de opdracht aan het bureau Wiel Arets Architect & Associates. Verder worden er diverse opdrachten aan adviseurs (installatiebedrijven, bouwadviesbureaus etcetera) verstrekt.

De Euroborg NV organiseert in nauw overleg met FC Groningen in september en oktober een tweetal avonden om de gebruikers van het stadion mee te laten participeren in het ontwerpproces. Hiervoor worden vertegenwoordigers uitgenodigd van de supportersvereniging van FC Groningen, gehandicaptenorganisaties, pers en media, stewards, horecamensen: kortom alle partijen die starks een plek moeten krijgen in het nieuwe stadion.

Er is al geruime tijd intensief overleg met de politie, de brandweer en de hulpverleningsdiensten over de toekomstige Euroborg. Zo is er overeenstemming over de parkeersituatie, de aan- en afvoer van supporters en de veiligheidsaspecten rond het sport- en vermaakcentrum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie