Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Wereld van zand' in gemeente Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Fascinatio een wereld van zand

Zij doen dit om 16.15 uur aan de rand van de nieuwbouwlocatie bij het Riviaduct. De starthandeling bestaat uit het onthullen van een groot Zandsculptuur gebaseerd op de figuren uit het familievoorleesboek Fascinatio de Wonderwind van schrijver Tom Manders junior. Het is dit boek waaraan de wijk zijn naam ontleent en dat gebruikt is als inspiratiebron voor de ontwerpen van de woningen en het invullen van de buitenruimte. In de bijlage vindt u achtergrond informatie over deze laatste nieuwbouwwijk van de gemeente. U bent van harte uitgenodigd bij de openingshandeling en overige programmaonderdelen aanwezig te zijn.

Het zandsculptuur wordt 5,5 meter hoog, 5,5 meter lang en krijgt een breedte van 3 meter. Naast dit grote zandsculptuur komen er enkele kleine zandsculpturen naast, zodat het verhaal goed kan worden uitgebeeld. Maar het programma bevat meer hoogtepunten. In de bijlage vindt u het programma.
De bouwers beginnen op zaterdag 23 juni met de bouw van de zandsculpturen op de locatie. Aan het einde van de week is het zandsculptuur klaar. Voordat het bouwwerk klaar is mag u fotos maken. Voor fotos van het eindresultaat verzoeken wij u te wachten tot de officiële onthulling op woensdag 4 juli om circa 16.30 uur. Het zandsculptuur wordt gebouwd op de bouwlocatie tussen het Riviaduct en de blauwe brug voor de Parkshuttle over de A. van Rijckevorselweg. Indien u samen met de overige genodigden gebruik wilt maken van het busvervoer vanaf het gemeentehuis dan verzoeken wij u dat door te geven aan organisatiebureau Expo Select, telefoon 010 2022024. Ook als u met eigen vervoer naar de bouwlocatie komt verzoeken wij u dat bij hen te melden. Dit in verband met de beperkte mogelijkheid tot parkeren.

Bijlage 1

Het programma


* 14.00 uur ontvangst op het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel

* 14.30 uur minisymposium over de wijk Fascinatio gevolgd door een presentatie van Tom Manders. Tijdens de bijeenkomst op het gemeentehuis geven deskundigen tijdens een forum vanuit verschillende disciplines hun mening over Fascinatio.
* Met bussen naar de bouwlocatie

* Circa 16.00 uur ontvangst staatssecretaris Remkes op de bouwlokatie

* Circa 16.15 uur starthandeling Fascinatio
* 16.45 uur 18.30 uur borrel in het informatiecentrum.
Bijlage 2.

Fascinatio een wereld op zich
In het tweede kwartaal van 2001 start de bouw van de eerste woningen in de wijk Fascinatio. Een wijk aan de westzijde van Capelle aan den IJssel. In totaal komen er circa 1.000 woningen met aan de buitenrand kantoren.
Voor het ontwikkelen van het gebied is de gemeente Capelle aan den IJssel een samenwerkingsverband aangegaan met de gemeente Rotterdam. Daarnaast is Tom Manders jr. nauw bij het vormgeven van de wijk betrokken. Een team van stedenbouwkundigen, architecten, landschapsontwerpers, milieu- en groenspecialisten heeft zich laten inspireren door zijn voorleesboek. Fascinatio de Wonderwind gaat over de oorsprong van het leven, de elementen en de natuur. Over verbazing en verwondering. Fascinatio is een leefwereld op zich, omgeven door water. Naast de naam van de wijk ontlenen ook de lanen, de hoven en de singels hun namen aan de karakters uit het boek.

Fascinatio staat voor leefbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en privacy. Fascinatio staat ook voor romantische architectuur met de sfeer van de jaren dertig. Ruim opgezet met veel groen en water. Door de hele wijk slingert een autoluw ontmoetingspad. Alle lanen, singels en hoven in de wijk staan in verbinding met dit ontmoetingspad. Rondom dit pad komen voorzieningen zoals een school, een kinderdagverblijf, een supermarkt e.d.

Wat wordt er gebouwd?
Fascinatio wordt in vier fases gebouwd door de projectontwikkelaars Maasstede Woning Ontwikkeling, Eurowoningen, Bouwfonds Vastgoed en de woningbouwcorporatie Stichting Woningpartners. De totale bouw neemt ongeveer vier jaar in beslag. De 210 woningen uit de eerste fase komen bij de ingang van de wijk, in het verlengde van de Rivium Boulevard. Van de 210 woningen vallen er 18 woningen in de categorie bereikbare huurwoningen. Alle woningen krijgen een bijzondere uitstraling waarin kleurgebruik en afwisselende daken in het oog springen. Rond de wijk komt een ringweg met aan de buitenzijde hoogwaardige kantoren en bedrijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie