Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.10 uur
Dodelijke aanrijding

HOUTEN Een 93-jarige inwoner van Houten is zondag overleden aan de gevolgen van een ernstige aanrijding eerder die dag op de kruising van de Essenkade met de Utrechtseweg in Houten.

De man werd aangereden toen hij met zijn invalidenwagen de kruising opreed. Volgens diverse getuigen negeerde de man het rode verkeerslicht. Een 41-jarige autobestuurder uit Nieuwegein die door het groene licht reed, zag midden op de kruising ineens de invalidenwagen opdoemen en kon deze niet meer ontwijken. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het UMC waar hij later op de middag overleed.

Openlijke geweldpleging

HOUTEN Een 39-jarige inwoner van Houten is zondagmiddag door een groep jongens geslagen toen hij hen aan de Ruitercamp aansprak over het lawaai van dat ze met hun brommers maakten. Toen de man daar wat van zei werd hij door een van de jongens uitgedaagd om te slaan. Toen de jongen daarmee door ging gaf de man hem een zachte klap.

Meerdere jongens begonnen hem vervolgens te slaan en te schoppen waarbij de man ten val kwam. De jongens stopten pas met het schoppen toen een voorbijganger begon te roepen. De jongens gingen er vervolgens vandoor op hun brommers.

Twee 18-jarige inwoners van Houten zijn later aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Beiden bleken onder invloed van alcohol te zijn. Er werden promillages van 1,25 en 0,65 vastgesteld. Daar wordt apart proces verbaal voor opgemaakt. Beiden bekenden hun betrokkenheid bij de mishandeling. De twee zitten nog vast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie