Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden: project Veilig Stappen

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 juni 2001

Project "veilig stappen" weer van start in Noordwijk

Noordwijk is vooral in de weekenden een regionaal uitgaanscentrum. Naast het normale uitgaanspubliek wordt Noordwijk, in de zomerperiode druk bezocht door strandbezoekers en andere toeristen die de plaats aandoen. De politie wil er graag aan bijdragen dat al deze mensen gezellig en veilig kunnen uitgaan in het centrum van Noordwijk. Met ingang van vrijdag 29 juni 2001 zal het project "Veilig Stappen" weer van start gaan.

Het project "Veilig Stappen" is erop gericht om de overlast voor de inwoners van Noordwijk zoveel mogelijk te beperken. Anderzijds moet het project leiden tot een groter veiligheidsgevoel bij de inwoners, de toeristen en het uitgaanspubliek.

Het project houdt in, dat in de weekenden en vooral op tijden dat er veel uitgaanspubliek is, de politie duidelijk zichtbaar aanwezig is op De Grent en in de onmiddellijke nabijheid daarvan. Aldaar zullen politieambtenaren te voet, per fiets en per auto zowel preventief als repressief surveilleren. Ook de bereden politie en een hondengeleider zullen daar ingezet worden. Naast de politieambtenaren zal ook dit jaar weer nauw samengewerkt worden met de "susploeg" en de portiers van de horecagelegenheden.

De politieambtenaren zullen tijdens dit project onder andere letten op wildplassen, het gebruik van alcoholhoudende drank op straat, het veroorzaken van geluidsoverlast en het vernielen van zaken. Er zal eveneens opgetreden worden tegen het stoppen van motorvoertuigen op of naast de fietsstrook in de omgeving van het uitgaanscentrum. Het op die manier even stoppen, om personen in- of uit te laten stappen, kan dus een boete opleveren. Ook mensen die zich schuldig maken aan het beledigen van burgers of politieambtenaren kunnen rekenen op een boete.

Taxichauffeurs kunnen gebruik maken van de taxistandplaatsen aan de Parallelboulevard of de Koningin Wilhelmina Boulevard. Het uitgaanspubliek komende op een fiets of bromfiets, kan het voertuig tegen een geringe vergoeding stallen bij de bewaakte fietsenstalling op de parkeerplaats Palaceplein.

De politie hoopt er met het project aan bij te dragen, dat het ook dit seizoen veilig en gezellig stappen is in Noordwijk. Het project loopt tot eind augustus.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie