Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maaien in Den Helder met aandacht voor vlinders

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

MAAIEN MET AANDACHT VOOR VLINDERS

datum: 22 juni 2001

Volgende week worden alle hooibermen in Den Helder gemaaid. Speciale aandacht daarbij gaat uit naar de in 1997 opgezette vlindegebieden. Het maaien ten behoeve van de vlinderstand is maatwerk. Zowel te vroeg als te laat maaien heeft negatieve gevolgen voor de vlinders, zo is de afgelopen jaren gebleken. Vlinders maken namelijk op diverse manieren gebruik van de begroeiing: niet alleen als nectar voor de vlinders, maar ook als voedsel voor de rupsen, als plek om eieren te leggen en als plek om rustig te verpoppen. Daarnaast heeft niet elke vlinder dezelfde cyclus. Afhankelijk van de soort, kunnen vlinders in één seizoen een tot drie generaties voortbrengen. Het beoogde maatwerk wordt geleverd door niet alles in een keer te maaien en door sommige stukken te laten staan.

Den Helder kent momenteel zeven gebieden die speciaal zijn opgezet ten behoeve van de vlinderstand. De lokale afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) houdt de ontwikkeling van de vlinderstand in een deel van deze gebieden nauwkeurig bij en voorziet de gemeente van advies over maatregelen. Beheersactiviteiten in die gebieden gebeuren dan ook in overleg met de KNNV.

De vlindergebieden zijn: Centrum: - Coenraad Botstraat Nieuw Den Helder: - omgeving rotonde Marsdiepstraat De Schooten: - tussen flats H. Baskeweg en Ravelijnweg - Van der Vaartpark Julianadorp: - rondom vijver Zuiderhaaks - groenstrook tussen Vogelzand en Wierbalg - groenstrook tussen Doorzwin en Malzwin

Laatst bijgewerkt: 25 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie