Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RDM Technology optimaliseert bedrijfsprocessen met Magnus

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Magnus Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Magnus Holding NV

PERSBERICHT

RDM Technology optimaliseert bedrijfsprocessen met hulp van Magnus

Naarden, 25 juni 2001. Samen met Magnus, management consultants in IT, heeft RDM Technology zijn logistieke- en administratieve processen geoptimaliseerd. Dit in het kader van de strategie van het bedrijf om, door klantgerichtheid en innovatie, verder te groeien in de defensie- en luchtvaartmarkt. Hierbij is de projectorganisatie getransformeerd naar een productieorganisatie met afzonderlijke vestigingen voor onderdelenfabricage en assemblage. Verder zijn de dagelijkse werkzaamheden geoptimaliseerd, nieuwe transactie- en rapportageprocessen ontwikkeld en is Repetitive Manufacturing-functionaliteit ingericht voor de toekomstige productie van het defensievoertuig Fennek. Magnus ontwierp het vernieuwde operationele model en leidde de veranderingsprocessen. Daarnaast zorgde Magnus voor de realisatie van de nieuwe make-to-stock omgeving voor de onderdelenfabricage, en de make-to-order omgeving voor de assemblagelijn. Voor het verkrijgen van essentiële managementinformatie implementeerde Magnus de nieuwste versie van SAP Business Information Warehouse (SAP BW).

Walter Luijten, Managing Director van RDM-T: 'We hebben in 1998 op basis van SAP een basisomgeving voor alle bedrijfsprocessen ingericht. In wezen hebben wij deze implementatie opnieuw gedaan, omdat we onze werkwijze verder wilden professionaliseren om onze strategie te ondersteunen. Deze strategie houdt in dat RDM-T zich gaat richten op een groter ordervolume in de markt voor upgrades en nieuwbouw van land-based defensiemateriaal. We hebben hiervoor Magnus als partner gekozen, omdat dit bedrijf veel ervaring heeft met optimalisatie van bedrijfsprocessen bij productiebedrijven op basis van SAP. In dit project bleek deze ervaring inderdaad van grote waarde, evenals de resultaatgerichte methodiek en change management begeleiding van Magnus.'

RDM Technology
RDM Technology (RDM-T) is een internationaal opererend bedrijf dat zich richt op ontwerp en productie van technisch geavanceerde apparatuur en installaties. Zo ontwerpt, ontwikkelt en ondersteunt RDM-T defensiesystemen voor land en zee en onderdelen voor de lucht- en ruimtevaartsystemen. Daarnaast zorgt RDM-T voor het upgraden van bestaande apparatuur. Voor klanten in het civiele segment verzorgt RDM-T het ontwerp tot en met de productie van zware constructies, componenten en systemen, zoals bijvoorbeeld turbines voor energiecentrales. Klanten zijn onder andere de Nederlandse Defensie en defensieorganisaties in talrijke andere NATO- en niet NATO-landen. RDM-T heeft zijn origine in de Rotterdamse Droogdok Maatschappij, dat vanaf 1902 naam bekendheid verwierf als specialist in het bouwen en repareren van schepen en scheepsapparatuur. Voor meer informatie: www.rdmt.nl.

Magnus
Magnus assisteert ondernemingen in de industrie- en handelssector bij het verbeteren van de bedrijfsprestaties met behulp van IT-oplossingen. Hierbij gaat het om versterking van de positie van ondernemingen in hun waardeketen, creatie van nieuwe afzetmogelijkheden voor producten en diensten, verhoging van de klanttevredenheid en verbetering van bedrijfsprocessen. Naast het hoofdkantoor in Naarden heeft Magnus vestigingen in Atlanta, Bangkok, Brussel, Jakarta, Kuala Lumpur, Manilla en Singapore. Magnus telt ruim 500 medewerkers. Het bedrijf werd in 1990 opgericht en heeft sinds 1998 een beursnotering aan Euronext Amsterdam. Voor meer informatie: www.magnus.com.

Voor meer informatie:
Magnus Management Consultants, Ginny Eysma, Communications Manager Europe Telefoon: (035) 699 60 60, e-mail: (g.eysma@magnus.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie