Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes toonaangevende bankconcerns kiezen Baltimore

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zes toonaangevende bankconcerns kiezen Baltimore voor veilige online transacties

Nieuwe accounts bevestigen de positie van Baltimore als strategische leverancier
van oplossingen voor beveiliging van Internet, Extranet en Enterprise applicaties

Amsterdam, 25 juni 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ:BALT; Londen:BLM), wereldwijd een van de meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-security, heeft vandaag bekendgemaakt dat onlangs zes vooraanstaande bankconcerns een licentie hebben genomen op haar e-security producten, diensten en oplossingen. HypoVereins Bank in Duitsland, Staalbankiers in Nederland, Zagrebacka Banka in Kroatië, Dexia Bank in België en de Ierse banken Anglo Irish Bank en Allied Irish Banks (AIB), hebben allen gekozen voor de oplossingen van Baltimore. Hiermee denken de banken het beveiligingsniveau te kunnen aanbieden dat nodig is om klanten en medewerkers het gewenste vertrouwen te geven in de veiligheid van online transacties en communicatie. Deze nieuwe accounts zorgen voor een verdere uitbreiding van Baltimore's klantenkring die inmiddels meer dan 100 vooraanstaande namen in de financiële dienstverlening omvat.

Over de hele wereld gebruiken financiële instellingen Baltimore's producten voor veilige, geauthentiseerde elektronische communicatie en transacties. Door gebruik te maken van deze e-security technologie kunnen banken hun klanten de mogelijkheid bieden om digitaal ondertekende en gecodeerde e-commerce transacties uit te voeren met hetzelfde beveiligings- en vertrouwensniveau als traditionele, op papier gebaseerde methodes voor bankieren. Bovendien kunnen interne afdelingen efficiënter en goedkoper documenten en e-formulieren uitwisselen via beveiligde e-mail en andere elektronische toepassingen.

"Baltimore is reeds een aantal jaren dé keuze voor financiële instellingen als het gaat om de beveiliging van en het vertrouwen in bankieren en financiële dienstverlening via het Internet," zegt Aidan Gallagher, Executive Vice President of Marketing and Global Business Development voor Baltimore Technologies. "We zijn met name verheugd over het feit dat we onze activiteiten nu kunnen uitbreiden naar het beveiligen van enterprise applicaties. Dit biedt ons blijvende groeimogelijkheden in de financiële dienstverlening en andere sectoren. Door onze unieke mogelijkheden als het gaat om de integratie met de Windows 2000 omgeving en smart-card systemen kunnen we ons op dit gebied duidelijk onderscheiden van de concurrentie."

Op de vraag waarom zij hebben gekozen voor Baltimore e-security in plaats van een oplossing van de concurrentie zeiden de banken het volgende:-

"Onze klanten willen de garantie dat zij hun bankzaken online met hetzelfde vertrouwen en dezelfde beveiligingsniveaus kunnen uitvoeren als in de fysieke wereld. Dit is mogelijk met de Baltimore e-security oplossing," aldus Pieter van der Wal, ICT & Operations Director van StaalBankiers. "We waren op zoek naar een infrastructuur die kon voldoen aan de wensen en eisen van onze groeiende klantenkring. Door de flexibiliteit van de producten en diensten van Baltimore onderscheiden deze zich duidelijk van die van de concurrentie. Door nu één oplossing van Baltimore te implementeren kunnen we probleemloos inspelen op de huidige wensen en eisen, terwijl we bovendien de wetenschap hebben dat het systeem in de toekomst verder kan worden uitgebreid."

Karl Dirscherl, Director, HypoVereins Bank, "E-security vormt een cruciaal onderdeel van onze interne communicatie-infrastructuur en maakt het mogelijk vertrouwelijke informatie tussen onze bankfilialen en afdelingen uit te wisselen zonder dat deze door onbevoegden kunnen worden gelezen, gewijzigd of verwijderd. We hebben gekozen voor Baltimore Technologies en Secaron AG als onze e-security partners vanwege hun bewezen expertise in het leveren van beveiligingsoplossingen en diensten voor de wereldwijde financiële sector. We zijn tot de conclusie gekomen dat de e-security technologie van Baltimore de beste in zijn klasse is en we zijn ervan overtuigd dat het bedrijf ook in de toekomst in staat zal zijn geavanceerde beveiligingsoplossingen te leveren wanneer onze wensen en behoeften toenemen."

"Baltimore UniCERT 3.5 is de eerste volledig interoperable third-party PKI die alle Microsoft Windows 2000 desktop beveiligingsvoorzieningen ondersteunt. De laatste release van UniCERT biedt Dexia een probleemloze toegang tot de combinatie van Microsoft PKI-enabled desktop beveiligingsvoorzieningen en certificaten die worden uitgegeven door een toonaangevende PKI-leverancier," aldus Vera De Breucker, Security Officer, Dexia.

Baltimore biedt een uitgebreide oplossing voor financiële instellingen waardoor klanten op veilige wijze transacties kunnen uitvoeren en toegang kunnen krijgen tot informatie, terwijl ze tegelijkertijd hun interne corporate assets kunnen beschermen. Met de e-security oplossingen van Baltimore kunnen financiële instellingen end-to-end e-business aanbieden met een betrouwbare beveiliging. De oplossingen van Baltimore zijn met name gericht op:

* Authenticatie van mensen en apparatuur via Baltimore UniCERT. Baltimore UniCERT is een van de meest toonaangevende PKI-systemen ter wereld voor het uitgeven en beheren van digitale certificaten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een krachtige coderingstechnologie voor het valideren van de elektronische identiteit van mensen en apparatuur.
* Geautoriseerde toegang tot informatie met Baltimore SelectAccess. Met Baltimore SelectAccess kunnen ondernemingen cruciale zakelijke informatie en processen ter beschikking stellen aan hun klanten. Bovendien kunnen ze online toegang bieden door er voor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen het recht krijgen informatie in te zien.
* Beveiligen van content die het netwerk binnenkomt en verlaat met Baltimore MIMEsweeper. De Baltimore MIMEsweeper
content-beveiligingsoplossingen worden door financiële instellingen gebruikt voor het garanderen van de privacy en het beschermen van de vertrouwelijkheid van de communicatie en gegevens wanneer deze het netwerk binnenkomen en zich over het netwerk verplaatsen. Deze producten beschermen tegen mogelijke gevaren die verstopt zijn in downloads van het web en in e-mails, waardoor hele netwerken platgelegd kunnen worden en de bedrijfsactiviteiten zelfs volledig stil kunnen komen te liggen.

Daarnaast bood Baltimore als eerste een interoperability-compliant Identrus Express oplossing aan voor het versnellen van de time-to-market voor financiële instellingen die hun e-security activiteiten voor het Identrus-raamwerk willen uitbesteden. Baltimore's Financial Trust Solution voor Express is een totaaloplossing met alle beveiligingscomponenten die banken nodig hebben om hun Identrus-systemen binnen 90-120 dagen geïmplementeerd en werkend te hebben.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, content security (MIMEsweeper) producten, draadloze e-security, cryptografische toolkits, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware.
De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. Baltimore TrustedWorld omvat vele van s'werelds meest toonaangevende technologie bedrijven en een grote verscheidenheid aan wereldwijde, regionale, en lokale zakenpartners.

Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: (gemmar@text100.nl) / (dennisd@text100.nl)

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: (ekearins@baltimore.com)

###

Bepaalde uitspraken die in dit document worden gedaan en die geen historische feiten zijn, kunnen toekomstgericht van aard zijn. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken kunnen betrekking hebben op bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en verrichtingen van het Bedrijf aanzienlijk verschillen van enigerlei toekomstige resultaten, prestaties en verrichtingen die geïmpliceerd zouden kunnen worden door bedoelde toekomstgerichte uitspraken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...