Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes toonaangevende bankconcerns kiezen Baltimore

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zes toonaangevende bankconcerns kiezen Baltimore voor veilige online transacties

Nieuwe accounts bevestigen de positie van Baltimore als strategische leverancier
van oplossingen voor beveiliging van Internet, Extranet en Enterprise applicaties

Amsterdam, 25 juni 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ:BALT; Londen:BLM), wereldwijd een van de meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van e-security, heeft vandaag bekendgemaakt dat onlangs zes vooraanstaande bankconcerns een licentie hebben genomen op haar e-security producten, diensten en oplossingen. HypoVereins Bank in Duitsland, Staalbankiers in Nederland, Zagrebacka Banka in Kroatië, Dexia Bank in België en de Ierse banken Anglo Irish Bank en Allied Irish Banks (AIB), hebben allen gekozen voor de oplossingen van Baltimore. Hiermee denken de banken het beveiligingsniveau te kunnen aanbieden dat nodig is om klanten en medewerkers het gewenste vertrouwen te geven in de veiligheid van online transacties en communicatie. Deze nieuwe accounts zorgen voor een verdere uitbreiding van Baltimore's klantenkring die inmiddels meer dan 100 vooraanstaande namen in de financiële dienstverlening omvat.

Over de hele wereld gebruiken financiële instellingen Baltimore's producten voor veilige, geauthentiseerde elektronische communicatie en transacties. Door gebruik te maken van deze e-security technologie kunnen banken hun klanten de mogelijkheid bieden om digitaal ondertekende en gecodeerde e-commerce transacties uit te voeren met hetzelfde beveiligings- en vertrouwensniveau als traditionele, op papier gebaseerde methodes voor bankieren. Bovendien kunnen interne afdelingen efficiënter en goedkoper documenten en e-formulieren uitwisselen via beveiligde e-mail en andere elektronische toepassingen.

"Baltimore is reeds een aantal jaren dé keuze voor financiële instellingen als het gaat om de beveiliging van en het vertrouwen in bankieren en financiële dienstverlening via het Internet," zegt Aidan Gallagher, Executive Vice President of Marketing and Global Business Development voor Baltimore Technologies. "We zijn met name verheugd over het feit dat we onze activiteiten nu kunnen uitbreiden naar het beveiligen van enterprise applicaties. Dit biedt ons blijvende groeimogelijkheden in de financiële dienstverlening en andere sectoren. Door onze unieke mogelijkheden als het gaat om de integratie met de Windows 2000 omgeving en smart-card systemen kunnen we ons op dit gebied duidelijk onderscheiden van de concurrentie."

Op de vraag waarom zij hebben gekozen voor Baltimore e-security in plaats van een oplossing van de concurrentie zeiden de banken het volgende:-

"Onze klanten willen de garantie dat zij hun bankzaken online met hetzelfde vertrouwen en dezelfde beveiligingsniveaus kunnen uitvoeren als in de fysieke wereld. Dit is mogelijk met de Baltimore e-security oplossing," aldus Pieter van der Wal, ICT & Operations Director van StaalBankiers. "We waren op zoek naar een infrastructuur die kon voldoen aan de wensen en eisen van onze groeiende klantenkring. Door de flexibiliteit van de producten en diensten van Baltimore onderscheiden deze zich duidelijk van die van de concurrentie. Door nu één oplossing van Baltimore te implementeren kunnen we probleemloos inspelen op de huidige wensen en eisen, terwijl we bovendien de wetenschap hebben dat het systeem in de toekomst verder kan worden uitgebreid."

Karl Dirscherl, Director, HypoVereins Bank, "E-security vormt een cruciaal onderdeel van onze interne communicatie-infrastructuur en maakt het mogelijk vertrouwelijke informatie tussen onze bankfilialen en afdelingen uit te wisselen zonder dat deze door onbevoegden kunnen worden gelezen, gewijzigd of verwijderd. We hebben gekozen voor Baltimore Technologies en Secaron AG als onze e-security partners vanwege hun bewezen expertise in het leveren van beveiligingsoplossingen en diensten voor de wereldwijde financiële sector. We zijn tot de conclusie gekomen dat de e-security technologie van Baltimore de beste in zijn klasse is en we zijn ervan overtuigd dat het bedrijf ook in de toekomst in staat zal zijn geavanceerde beveiligingsoplossingen te leveren wanneer onze wensen en behoeften toenemen."

"Baltimore UniCERT 3.5 is de eerste volledig interoperable third-party PKI die alle Microsoft Windows 2000 desktop beveiligingsvoorzieningen ondersteunt. De laatste release van UniCERT biedt Dexia een probleemloze toegang tot de combinatie van Microsoft PKI-enabled desktop beveiligingsvoorzieningen en certificaten die worden uitgegeven door een toonaangevende PKI-leverancier," aldus Vera De Breucker, Security Officer, Dexia.

Baltimore biedt een uitgebreide oplossing voor financiële instellingen waardoor klanten op veilige wijze transacties kunnen uitvoeren en toegang kunnen krijgen tot informatie, terwijl ze tegelijkertijd hun interne corporate assets kunnen beschermen. Met de e-security oplossingen van Baltimore kunnen financiële instellingen end-to-end e-business aanbieden met een betrouwbare beveiliging. De oplossingen van Baltimore zijn met name gericht op:

* Authenticatie van mensen en apparatuur via Baltimore UniCERT. Baltimore UniCERT is een van de meest toonaangevende PKI-systemen ter wereld voor het uitgeven en beheren van digitale certificaten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een krachtige coderingstechnologie voor het valideren van de elektronische identiteit van mensen en apparatuur.
* Geautoriseerde toegang tot informatie met Baltimore SelectAccess. Met Baltimore SelectAccess kunnen ondernemingen cruciale zakelijke informatie en processen ter beschikking stellen aan hun klanten. Bovendien kunnen ze online toegang bieden door er voor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen het recht krijgen informatie in te zien.
* Beveiligen van content die het netwerk binnenkomt en verlaat met Baltimore MIMEsweeper. De Baltimore MIMEsweeper
content-beveiligingsoplossingen worden door financiële instellingen gebruikt voor het garanderen van de privacy en het beschermen van de vertrouwelijkheid van de communicatie en gegevens wanneer deze het netwerk binnenkomen en zich over het netwerk verplaatsen. Deze producten beschermen tegen mogelijke gevaren die verstopt zijn in downloads van het web en in e-mails, waardoor hele netwerken platgelegd kunnen worden en de bedrijfsactiviteiten zelfs volledig stil kunnen komen te liggen.

Daarnaast bood Baltimore als eerste een interoperability-compliant Identrus Express oplossing aan voor het versnellen van de time-to-market voor financiële instellingen die hun e-security activiteiten voor het Identrus-raamwerk willen uitbesteden. Baltimore's Financial Trust Solution voor Express is een totaaloplossing met alle beveiligingscomponenten die banken nodig hebben om hun Identrus-systemen binnen 90-120 dagen geïmplementeerd en werkend te hebben.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, content security (MIMEsweeper) producten, draadloze e-security, cryptografische toolkits, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware.
De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. Baltimore TrustedWorld omvat vele van s'werelds meest toonaangevende technologie bedrijven en een grote verscheidenheid aan wereldwijde, regionale, en lokale zakenpartners.

Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: (gemmar@text100.nl) / (dennisd@text100.nl)

Evanna Kearins
Baltimore Technologies (EMEA)
Tel: +353 1 8816000
E-mail: (ekearins@baltimore.com)

###

Bepaalde uitspraken die in dit document worden gedaan en die geen historische feiten zijn, kunnen toekomstgericht van aard zijn. Dergelijke toekomstgerichte uitspraken kunnen betrekking hebben op bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten, prestaties en verrichtingen van het Bedrijf aanzienlijk verschillen van enigerlei toekomstige resultaten, prestaties en verrichtingen die geïmpliceerd zouden kunnen worden door bedoelde toekomstgerichte uitspraken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie