Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport Traas over verslaggeving verzekeraars naar kamer

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: RAPPORT TRAAS OVER VERSLAGGEVING VERZEKERAARS NAAR KAMERPersberichtnr.


01/193


Den Haag

25 juni 2001

Rapport Traas over verslaggeving verzekeraars naar Kamer

Minister Zalm van Financiën en minister Korthals van Justitie hebben vandaag het rapport van de deskundigengroep verslaggeving verzekeraars die onder leiding stond van prof.dr. L. Traas naar de Kamer gezonden. In de begeleidende brief geven Zalm en Korthals aan dat Traas erin geslaagd is bruikbare en waardevolle aanbevelingen te doen.

De totale set van aanbevelingen in het rapport geeft een goed beeld van het oordeel van verslaggevingsdeskundigen over de bestaande verslaggevingspraktijk in de verzekeringssector en geeft duidelijk aan welke verbeteringen daarin mogelijk zijn.

De kernaanbevelingen leiden tot meer transparantie in essentiële financiële informatie als winst en eigen vermogen. Ook wordt de onderlinge vergelijkbaarheid van jaarrekeningen van verzekeraars vergroot. Het voornemen bestaat dan ook wet- en regelgeving voor te bereiden op de voet van de in het rapport opgenomen kernaanbevelingen. Daarbij blijft aandacht voor de gewenste samenhang tussen de eisen van het jaarrekeningrecht en de toezichtwetgeving.

De oprichting van de deskundigengroep is aangekondigd in de TK nota Financiële verslaggeving verzekeraars van april 1999, van de ministers van Financiën en Justitie. Deze nota is toegezegd aan de Tweede Kamer naar aanleiding van een overleg over de verzekeraar Vie dOr.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie