Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie Teska Seligmann in raadhuis Castricum

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Castricum

NIEUWS - Persberichten
Expositie Teska Seligmann in raadhuis

Momenteel exposeert de Castricumse schilderes Teska Seligmann haar werk in het gemeentehuis van Castricum. Het werk behelst verschillende genres: stilleven,
interieur en landschap. Op eigenzinnige wijze herschept ze de werkelijkheid, waarbij humor en drama elkaar afwisselen en worden gecombineerd. Ze nodigt de
toeschouwer als het ware uit om steeds opnieuw met een frisse blik naar alledaagse dingen te kijken.

Teska Seligmann, in 1956 geboren in Arnhem, startte ruim tien jaar geleden met schilderen. Begonnen als amateur, werkend vanuit experiment, ging zij diverse cursussen volgen bij Toonbeeld. Vijf jaar geleden meldde zij zich aan bij de Wackers Academie in Amsterdam. Daar volgde ze lessen in onder anderen Gyula Somos, Maarten Welbergen en Sam Drukker. Het werk dat momenteel is te zien in het raadhuis, kent duidelijk de invloed van de Academie.

Het werk van Seligmann is in ieder geval tot begin september te bekijken tijdens openingstijden van het raadhuis van de gemeente (op werkdagen van 8.30-12.30 en van 13.30-17.00 uur), Raadhuisplein 1, Castricum.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie