Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijfskapper knipt werknemers op locatie

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Het is algemeen bekend dat het bedrijfsleven erg veel moeite heeft om aan (goed) personeel te komen en te behouden. Een grote vraag naar extra gemaksdiensten voor het personeel, de zogenaamde Employee Benefits Services, is daar een gevolg van. De Bedrijfskapper is de eerste professionele kappersorganisatie die handig op deze trend inspeelt. Enkele grote bedrijven zoals Zwitserleven, Deloitte & Touche, SUN Microsystems en @ Home behoren al tot de vaste klanten van de Bedrijfskapper.

De Bedrijfskapper komt op afspraak bij de bedrijven langs om werknemers in een korte (lunch)pauze te knippen. Elk bedrijf heeft een vaste Topkapper, die op de hoogte is van de laatste mode en trends en neemt alle benodigde spullen mee naar de werkvloer en voorziet de werknemer in 20 minuten van een nieuwe coupe. Het enige wat het bedrijf beschikbaar hoeft te stellen is een aparte ruimte (spreekkamer of vergaderzaal) waar geknipt kan worden, met telefoon zodat de medewerkers gebeld worden indien ze aan de beurt zijn. "Wij krijgen meestal nieuwe aanvragen van de Facility manager of de HR manager bij een bedrijf/gemeente", aldus Lex den Doop van de Bedrijfskapper. De afspraken worden via intranet, internet of een email opeenvolgend gereserveerd, waarbij er zoveel mogeliik rekening wordt gehouden met de voorkeurstijden van de werknemer.

De voordelen voor de werknemers: meer quality time, gemak, men wordt geknipt door een vaste professionele Topkapper en aantrekkelijke tarieven. De tarieven van de Bedrijfskapper voor dames en heren zijn 35 gulden, liggen onder de gemiddelde kapperstarieven (Bron: ANKO) en ver onder de tarieven van de betere salons waar de Topkappers hun ervaring hebben opgedaan.

De werkgever kan de werknemers een extra secundaire arbeidsvoorwaarde bieden zonder veel extra kosten. Alleen de reiskosten worden aan de werkgever doorbelast. De (verzorgde) medewerkers kunnen zich even lekker ontspannen van alle drukte en kunnen na hun nieuwe coupe er weer fris tegenaan. De meeste werknemers beginnen of eindigen 20 minuten eerder/later, nemen een kortere luchpauze of compenseren het kappersbezoek met hun overuren.

Voor meer info kijk op www.bedrijfskapper.nl of tel. 030-2881141reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie