Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Complexe systemen opsplitsen en elimineren

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Complexe systemen opsplitsen en elimineren

Een manier om ingewikkelde systemen te bestuderen is ze verdelen in deelsystemen. Een stuk elektronica kan bijvoorbeeld beschouwd worden als een netwerk van weerstanden en transistoren, een mechanisch geheel als een verzameling veren, dempers en andere bouwstenen. Tommaso Cotroneo onderzocht hoe complexe systemen langs deze weg in wiskundige modellen kunnen worden weergegeven. Het gaat daarbij niet zozeer om de losse onderdelen, maar vooral om de samenhang tussen die onderdelen en het 'gedrag' dat het systeem uiteindelijk vertoont. Centrale begrippen in deze aanpak zijn het gedrag van het systeem, gedragsvergelijkingen, interconnectiewetten en modulariteit. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie