Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cable & Wireless kiest Alcatel voor upgrading data-backbone

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Alcatel

Cable & Wireless kiest Alcatel voor wereldwijde up-grading van data-backbone

Rijswijk, 25 juni 2001 - Alcatel (Parijs: CGEP.PA en NYSE: ALA) maakten vandaag bekend dat Cable & Wireless (NYSE: CWP) de backbone van het wereldwijde data netwerk met Alcatels Carrier Class 7670 Routing Switch Platform (RSP). Cable & Wireless en Alcatel zijn wereldwijd marktleider op het gebied van het definieren en ontwikkelen van protocollen en applicaties voor Asynchronous Transfer Mode (ATM) met Multi Protocol Lable Switching (MPLS).

De nieuwe up-grade zorgt ervoor dat er meer service transparantie bij Frame Relay en het ATM-verkeer naar een IP/MPLS-core ontstaat. Deze techniek - de sleutel bij de ontwikkeling van een MPLS-basisnetwerk - levert zowel besparingen op bij het operationeel houden als in directe kosten. De efficiencyverbeteringen bij Cable & Wireless nemen dankzij Alcatel's netwerk management systeem sterk toe. Met dit systeem kan naadloos van MPLS-niveau naar een MPLS-netwerk worden overgestapt, zonder dat dit van invloed is op service en onderhoud van het netwerk.

"Alcatel heeft haar solide positie reeds lange tijd bewezen en is in staat met ons intensief samen te werken", zegt Phil Green, senior vice president Global Operations Network Plan, Design and Build van Cable & Wireless. Alcatel's pro-actieve initiatieven bij het definieren van standaarden voor MPLS, de snelle otwikkeling ervan en de mogelijkheden van de 7670 RSP, maken Alcatel tot een aantrekkelijke kandidaat om het huidige dataverkeer voortaan via een MPLS-netwerk te laten lopen", vervolgt Green. "Een andere factor bij onze beslissing was Alcatel's Network Management System dat end-to-end toepassingen gemakkelijk toelaat, waardoor management-taken sterk vereenvoudigen".

"Cable & Wireless heeft altijd rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen bij industriestandaarden. De toepassing van ons product is voor ons dan ook een bevestiging en aanmoediging deze ontwikkelingen en toepassingen verder door te zetten", zegt Yves Lemaitre, Alcatel's VP Core Networks Marketing. "We willen dan ook heel graag de samenwerking continueren en verstevigen bij de overgang naar de netwerken van de toekomst".

Met de overeenkomst van vandaag wordt Alcatel's positie als een vooraanstaande leverancier van deze wereldwijd opererende telecommunicatie gigant nog eens bevestigd. Cable & Wireless maakt al gebruik van Alcatel's 7470s als ATM-backbone voor het wereld omspannende netwerk. In januari ontving Alcatel een miljoenenopdracht voor de levering, aanleg en onderhoud van een DWDM (Dense Wave Division Multiplexing) glasvezelnetwerk dat over de bodem van de Atlantische Oceaan komt te liggen.

Over Cable & Wireless
Cable & Wireless is een van de grootste, wereldwijd opererende telecombedrijven met een omzet van ruim 11 miljard dollar (31 maart 2001) en aanwezig in 70 landen. Cable & Wireless concentreert zich voor toekomstige groeiontwikkelingen op IP (Internet Protocol), data services en oplossingen voor de zakelijke markt. Cable & Wireless ontwikkelt geavanceerde IP-netwerken en oplossingen met toegevoegde waarde in VS, Europa en de regio Azie-Pacific Ocean. Daarmee neemt het een unieke positie in op het gebied van wereldwijde dekking in het bieden van diensten aan zakelijke klanten. Meer informatie over Cable & Wireless is te vinden op www.cw.com.

Over Alcatel:
Alcatel bouwt de nieuwe generatie netwerken en biedt daarmee geintegreerde 'end-to-end' voice- en data-oplossingen aan bestaande en nieuwe operators, en aan bedrijven. Met een omzet van Euro 31,4 miljard (69 miljard gulden) in 2000 en 130.000 werknemers is Alcatel actief in ruim 130 landen. In Nederland biedt Alcatel Telecom Nederland B.V. werk aan ongeveer 1000 mensen. De hoofdvestiging is in Rijswijk.

Einde persbericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie