Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkbezoek Koningin aan douanepost Zuivering te Heerlen

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

25/06/01 Werkbezoek Koningin en minister Zalm aan douanepost Zuivering te Heerlen

Hare Majesteit de Koningin heeft maandagmiddag 25 juni 2001 in Heerlen een werkbezoek gebracht aan de douanepost Zuivering te Heerlen. Zij werd hierbij vergezeld van drs. G. Zalm, Minister van Financien.

De douanepost Zuivering speelt een rol bij het vervoer van goederen. Door de distributiefunctie van Nederland komen goederen van buiten de Europese Unie binnen, waarover belastingen als invoerrecht, accijns en BTW verschuldigd zijn. Een deel van de goederen zijn bedoeld voor doorvoer naar andere landen. De douanepost Zuivering zorgt voor afhandeling van deze goederen.

Tijdens het werkbezoek zijn knelpunten met betrekking tot de hoeveelheid van documenten, toekomstige ontwikkelingen en automatisering ter sprake gebracht. Ook is er een gesprek geweest tussen vertegenwoordigers van de douane en van het bedrijfsleven. De Koningin sprak tenslotte met medewerkers van de douanepost Zuivering.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie