Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbereiding introductie Diftar Zoetermeer kan beginnen

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Voorbereiding introductie Diftar kan beginnen.

In de gemeenteraadsvergadering van maandag 25 juni is de voortgang rond de introductie van Diftar besproken. De gemeenteraad is akkoord gegaan met de aanbestedingsresultaten zodat de voorbereidingen voor de introductie van Diftar op 1 januari 2003 nu met volle vaart ter hand kunnen worden genomen.

Wat is Diftar
Diftar is een nieuw systeem voor het inzamelen én betalen van huishoudelijk afval. Het nieuwe systeem geeft bewoners de mogelijkheid om zelf de hoogte van de afvalinzamelkosten te bepalen. Het nieuwe tarief zal bestaan uit een vast- en een flexibel gedeelte. Dit laatste wordt bepaald op basis van het aantal keren dat u uw huisvuil aanbiedt, hoe minder vaak, hoe minder u betaalt!

Waarom Diftar
Diftar geeft bewoners de mogelijkheid om bij het minder vaak aanbieden van afval daadwerkelijk hun kosten te drukken. Door nog beter te scheiden kan uw afval efficienter en goedkoper worden verwerkt. Een even groot voordeel is dat Diftar bijdraagt tot een beter milieu. Betere scheiding geeft meer mogelijkheden tot hergebruik, recycling en belast het milieu minder!

Winst Diftar
De winst van Diftar is dus enerzijds lagere kosten bij goede scheiding en anderzijds een mindere milieubelasting als gevolg van hergebruik en recycling van huishoudelijke afvalstoffen die uitstekend opnieuw kunnen worden gebruikt. Een niet onbelangrijk pluspunt is ook nog dat ondergrondse afvalcontainers bij de hoogbouw bijdragen aan een verbetering van de directe woonomgeving. Immers de bovengrondse containers worden allemaal vervangen door fraaie, kleine, inworpzuiltjes!

Inloopbijeenkomsten
Het eerste dat nu moet gebeuren is het organiseren van inloopbijeenkomsten, in het kader van de inspraakprocedure, voor bewoners van de hoogbouw in Driemanspolder en Meerzicht om hen te informeren over de mogelijke locaties voor de ondergrondse containers. Deze bewoners krijgen vanzelfsprekend een uitnodiging voor een van deze inloopbijeenkomsten begin september.
De overige wijken komen later aan de orde.

Medio augustus zal er huis aan huis de eerste nieuwsbrief Diftar Data worden bezorgd.
Hierin staat uitgebreide informatie over het nieuwe inzamelsysteem voor huishoudelijk afval dat Zoetermeer gaat invoeren. Deze nieuwsbrief zal ook beschikbaar zijn in alle wijkposten en bij de afdeling Publiekszaken in de hal van het Stadhuis.Gemeente Zoetermeer © June 2001

Last update: 26 June 2001 (14:21)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie