Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CMG stelt Chief Operating Officer aan

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Bron: CMG
Zoek soortgelijke berichten
CMG


CMG

CMG plc, de wereldwijd opererende Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) Groep heeft vandaag bekend gemaakt Alistair Crawford aan te stellen als Chief Operating Officer. Alistair treedt half juli in dienst bij CMG en wordt dan Director binnen de Group Board. Hij treedt in dienst bij het bedrijf na een succesvolle carriere in sales, marketing en management bij een aantal belangrijke IT bedrijven, inclusief CSC en Oracle.

Cor Stutterheim, Executive Chairman van CMG, zei in een reactie:

"Dit is een nieuwe positie binnen de Group Board, in het leven geroepen naar aanleiding van onze snelle groei de laatste paar jaar, inclusief de acquisitie van Admiral plc in 2000 en de ontwikkeling van een significante aanvullende stroom in de telecom producten business. De board wilde graag extra ervaring inbrengen op het gebied van het leidinggeven aan en succesvol ontwikkelen van consultancy, outsourcing en de producten business. Alistair heeft een uitstekende staat van dienst met het tot stand brengen van zeer gemotiveerde teams en het genereren van winstgevende groei door het leveren van doelgerichte business solutions aan een internationale klantenbasis. Dat is waarom hij zo prima bij ons past en ik ben er zeker van dat hij zeer effectief zal werken naast Tom Rusting, onze CEO, mijzelf en mijn andere boardcollega's."

Alistair Crawford (48) is afgestudeerd aan het Oriel College in Oxford en begon zijn carriere in sales bij het computerbedrijf Burroughs Machines (een voorganger van Unisys). Gedurende de jaren tachtig, breidde hij zijn ervaring uit bij een aantal bedrijven in de software en consultancy, gericht op onder andere de financiële-, de infrastructuur- en de telecommunicatiesector. In 1990 trad hij in dienst bij CSC Computer Sciences als Sales Director UK. Vervolgens werd hij Vice President European Sales om uiteindelijk President en Chief Executive in het Vereningd Koninkrijk te worden. Dit was een periode waarin CSC snel groeide in het Verenigd Koninkrijk, met een omzet die steeg van GBP 20 miljoen naar GBP 350 miljoen. Het personeelsbestand groeide van 220 naar 4000 werknemers in de tijd dat hij er werkzaam was.

In 1996, trad Alistair in dienst bij Oracle als Vice President van hun consultancy tak in het Verenigd Koninkrijk. Onder zijn leiding, verdubbelde de omzet en steeg de winstmarge aanzienlijk waarna hij de verantwoordelijkheid nam voor de consultancy in de EMEA regio. In twee jaar tijd verdubbelde ook daar de omzet wat resulteerde in een miljarden onderneming. In 1999 was hij verantwoordelijk voor de EMEA lancering van de Oracle Application Hosting Service. Sinds zijn vertrek bij Oracle in 2000 is Alistair betrokken geweest bij de start van een aantal software consultancybedrijven gespecialiseerd in eCommerce, digitale markten en Voice-over-IP (VoIP) producten.

Cor Stutterheim vervolgde:

"In navolging van de benoeming van Wim Dik als non-executive Director eerder dit jaar, hebben we opnieuw gemeend aanvullende kennis en ervaring in de Groep te moeten brengen om ons te helpen bij het managen van de volgende fase in onze groei. Ik ben er zeker van dat Alistair snel een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze business en ik kijk er naar uit met hem samen te werken."


- EINDE -

Voor meer informatie:

Cor Stutterheim, Chairman, CMG plc Tel: +31 (0) 20 672 0444 Tony Richards, Group Communications Manager, CMG plc Tel: +44 (0) 20 7592 4442
Jan Massier, Group Communications, CMG B.V. Tel: +31 (0) 20 672 0444 Heleen Kamerman, Group Communications, CMG B.V. Tel: +31 (0) 20 672 0444 Marise Blom, Citigate First Financial B.V. Tel: +31 (0) 20 575 4010

Profiel CMG

CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatietechnologie (ICT) groep, met een leidende positie in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in oplossingen voor draadloos dataverkeer. CMG helpt organisaties door middel van management consultancy diensten, systeemontwikkeling &
-integratie, software applicaties en outsourcing van het beheer van belangrijke business processen. Deze diensten richten zich op het genereren van inkomsten, versterking van de concurrentiepositie en verbetering van de operationele efficiency. Tegenwoordig gaat het ook om het bouwen van veilige ICT platformen voor de toepassing van electronic en mobile business (e- en m-commerce).

CMG is opgericht in 1964 en heeft hoofdkantoren in Londen en in Hoofddorp. Het bedrijf implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 16 landen. CMG beschikt over kennis van en oplossingen en producten voor een breed scala aan markten zoals finance, transport, petrochemie, telecommunicatie-, media-, retail-, productie- en nutsbedrijven en overheden. De Groep levert tevens zakelijke outsourcingsdiensten zoals salarisverwerking, beheer van call centers, netwerken, infrastructuren en applicaties, en hosting.

CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie verworven in wireless messaging en gateway producten, mobile internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan mobiele telecommunicatie operators en service providers vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatische Pacific regio. Bovendien kan de Groep door middel van de combinatie van deze producten en haar diensten organisaties adviseren op het gebied van m-commerce strategieën en deze effectief implementeren.

CMG werkt nauw samen met haar klanten en heeft met hen vaak langdurige relaties waardoor zij kan bijdragen aan hun succes. Door middel van de kwaliteit van haar dienstverlening, producten en professionele en toegewijde medewerkers, levert CMG toegevoegde waarde aan de business van haar klanten. Dit vormt een basis voor het voortdurende succes van de Groep.

CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMARK 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap en Euronext 100 index).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie