Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe slijtlaag op voetpaden Kerkelanden, Hilversum

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persbericht Week 25
(18 - 24 juni 2001)


Nieuwe slijtlaag op voetpaden Kerkelanden bijna klaar

Het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag op de asfaltvoetpaden in de Hilversumse Meent en in de Kerkelanden verloopt voorspoedig. In de Hilversumse Meent zijn deze werkzaamheden zo goed als klaar. In de Kerkelanden is de aannemer halverwege. Vanaf 25 juni worden de werkzaamheden weer opgepakt. In de Kerkelanden is dat in de omgeving Arminiushof, Augustinushof en Geert Grootelaan richting Willibrorduslaan.

Een nieuwe slijtlaag aanbrengen wil zeggen dat op de bestaande, egale asfaltconstructie een zwarte, niet teerhoudende bitumenlaag wordt gespoten. Direct nadat deze taaie, vloeibare lijmlaag is aangebracht wordt er in ruime mate split, een verzamelnaam voor kleine steenslagkiezels, overheen gestrooid. De bandenwals perst het split vervolgens in de inmiddels hard wordende lijmlaag. Pas daarna kan de asfaltweg weer worden belopen. Opnieuw zullen er weer borden worden geplaatst met de datum van de werkzaamheden en de waarschuwing om tijdens het aanbrengen van de slijtlaag honden aan te lijnen en katten binnen te houden.

Advies voor honden- en kattenbezitters

Zolang het split nog niet over de lijmlaag is aangebracht, is het absoluut af te raden zich in de buurt van de werkzaamheden te bevinden. De lijmlaag gaat zich namelijk hechten onder de zolen. Voor de wandelaar betekent dit een paar vieze schoenen, dat moeilijk schoon te maken is. Erger is het voor hond en kat, als de lijmlaag zich onder hun pootjes gaat hechten. Een bezoek aan de dierenarts is dan onvermijdelijk. Hou daarom uw hond aangelijnd en probeer uw kat zoveel mogelijk binnen te houden. De gemeente hoopt in elk geval de overlast die met deze werkzaamheden gepaard zal gaan tot een minimum te beperken.

Informatie

Voor verdere informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de de heer G. Merkestein; tel: 629 26 54 of de heer J.P. Oskam; tel: 629 24 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie