Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antti Pyrhonen klimt naar vierde plaats in ONK Motocross

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 3/6
Datum: 24 juni 2001
Plaats: Harfsen
Weer: Bewolkt, 24°c
Motocross
Antti Pyrhonen klimt naar vierde plaats in ONK!

Harfsen - Na de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap bezit Antti Pyrhonen de vierde plaats in de tussenstand. Op het circuit van Harfsen werd de Fin de eerste manche achtste, kater op de middag was hij goed voor een vijfde plaats. In de tussenstand bezet de Honda rijder nu een vierde plaats.


1e manche
De eerste start verliep goed voor Antti maar in de eerste bocht werd hij geraakt door de vallende Tragter. Door dit oponthoud moest Antti ver achterin aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronden verliep alles perfect maar daarna ging het steeds moeizamer. Op een tiende plaats kwam hij uit de eerste ronden maar daarna moest hij alles uit de kast rijden twee plaatsen goed te maken. "De motor kreeg niet genoeg lucht met dit warme weer, Antti heeft alles uit de kast gehaald maar op dit circuit rijden ze bijna allemaal even hard. Op de rechte stukken kon hij de meeste niet passeren door het motor probleem, en in de bochten hielden ze het gat goed dicht." Sprak een zeker niet ontevreden Alfred Uytdewilligen over zijn enige pupil tijdens op Open Nederlands Kampioenschap.


2e manche
Bij de eerste doorkomst op start-finish bezette de Fin toch al de negende plaats, niet veel later wist hij deze zelfs te verbeteren naar een zevende plaats. De altijd vechtende 'CARE-Men' liet het er zeker niet bij zitten en ging opjacht naar Strik die zonder pardon voorbij werd gestoken, na het uitvallen van de Belg Wybo werd de vijfde plaats veilig gesteld. "Niet ontevreden, ik moet er bij de start beter bij zitten want die eerste vier uit deze manche beginnen altijd in de kopgroep. Elke keer moet ik een inhaalrace rijden, we zullen zeker aan de starts gaan werken want met het nieuwe systeem worden deze ook in het WK steeds belangrijker." wist de 22 jarige Fin.

Volgende race:
Het wereld kampioenschap gaat volgende week eindelijk weer verder na een te grote pauze van vijf weken. In Zweden gaat Antti opjacht naar meer WK punten terwijl Eric Sorby zijn eerste punten van het seizoen wil scoren in Uddevalla.

Uitslag 125cc ONK Harfsen:

1e manche

1 E Eggens NL KTM

2 K Strijbos B YAMAHA

3 M de Reuver NL YAMAHA

4 K Gundersen Nor KTM

5 J Wybo B YAMAHA
8 A Pyrhonen SF Honda


2e manche

1 E Eggens NL KTM

2 M de Reuver NL YAMAHA

3 K Gundersen Nor KTM

4 K Strijbos B YAMAHA

5 A Pyrhonen SF Honda

Tussenstand 125cc na 3 van 6 de wedstrijden:

1 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 180
2 Mark de Reuver Nederland YAMAHA YAMAHA Eggens Racing 156
3 Hans Laurense Nederland KTM Vd Wetering 125cc MX Team 111
4 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 101 25 Martijn Romviel Nederland Honda Team CARE Innovation/Honda 22

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Photo made by Wim van Kempen from Antti Pyrhonen is copyright free to use!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 19162608
Web: www.kemco.demon.nl
E-Mail: (Meel@kemco.demon.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie