Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overleg van Raad voor het Landelijk Gebied

Datum nieuwsfeit: 25-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Raad voor het Landelijk Gebied
Zoek soortgelijke berichten
Raad voor het Landelijk Gebied

Overleg met bewindslieden
Op 25 juni a.s. zal een overleg plaatsvinden tussen de raad en de beide bewindslieden over de veehouderij in Nederland, de voorbereidingen van SGR2 en over het werkprogramma voor 2002. Bij het overleg is de voltallige raad aanwezig.

Advies 'Bergen met beleid'
Het advies 'Bergen met beleid, signaaladvies over de implementatie van waterberging en waterbuffering in beleid en uitvoeringsplannen' verschijnt op 28 juni in druk en zal dan ook verspreid worden. Het advies is vanaf dan ook op deze website beschikbaar. Het advies is reeds in ruwe vorm aan de staatssecretaris aangeboden om een rol te kunnen spelen in de voorbereidingen van SGR2. Ook op een bijeenkomst over landinrichting en waterbeheer op 7 juli te Driebergen werd al een tip van de sluier opgelicht door Wim Brandenburg van het secretariaat. In het advies wordt geconcludeerd dat de mogelijkheden voor meekoppeling van waterberging en/of -buffering met bestaande natuur en landbouw relatief beperkt zijn. Er lijken meer mogelijkheden te zijn voor het omgekeerde: meekoppeling van groene functies in gebieden die voor de hoofdfunctie water worden ingericht en bestemd, vooral voor landschap en recreatie.

Nieuwe medewerker
Het secretariaat is versterkt met een nieuwe medewerker, de heer P. Levelink, die gedetacheerd is vanuit de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek. Paul Levelink komt het team versterken ten behoeve van het advies over de mogelijke betekenis van sociaal-culturele ontwikkelingen voor het landelijk gebied.

Advies over 'vestigingsvoorwaarden voor agroconcerns' Het advies vestigingsvoorwaarden voor agroconcerns ligt thans bij de drukker. In dit advies staat de vraag centraal in hoeverre Nederland vestigingsland blijft voor internationale agribusiness. Geconcludeerd wordt onder andere dat behoud van de gunstige positie blijvende investeringen vraagt van zowel de agribusiness zelf als de overheid. Het advies zal zodra het in druk is verschenen worden aangeboden aan de minister van LNV (waarschijnlijk tweede helft juli).

U kunt een formulier gebruiken of direct mailen.

Voorbereidingen advies over 'Beheer EHS/Landschap' De voorbereidingen over het advies over beheer van EHS en landschap zijn al begonnen al zal de startnotitie pas op 6 september in de raad worden besproken.
Raadsvergadering 28 juni
Tijdens de raadsvergadering van 28 juni zal het advies over de toekomst van de dierhouderij in Nederland worden besproken en vastgesteld.
Overleg met onderwijsraad
Op 13 juli is er overleg tussen een delegatie van RLG en van de Onderwijsraad over een advies van de Onderwijsraad over het landbouwonderwijs.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie