Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 26-06-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 14.15 u) Dinsdag, 26 juni 2001

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmorgen op de autoweg / Provincialeweg N281 in Heerlen een radarsnelheidscontrole gehouden. Totaal werden 1.200 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 243 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 151 km p/u.

Heerlen; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op de Wannerstraat in Heerlen een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Heerlen botste met zijn auto tegen een 54-jarige man, eveneens uit Heerlen die de weg wilde overlopen / oversteken. Het slachtoffer kwam tengevolge van de aanrijding ten val en raakte aan zijn hoofd gewond. Zijn verwondingen aan het hoofd moesten in het ziekenhuis worden gehecht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; verdovende middelen
Het verkeers/rijgedrag van een 31-jarige automobilist uit Keulen (Dld) op een verkeersplein Palemigerboord / Meezenbroekerweg in Heerlen (reed links het verkeersplein op) trok afgelopen maandagavond de aandacht van de politie. Bij controle kreeg de politie aanwijzingen dat die mogelijk verdovende middelen bij zich hadden. Bij nader onderzoek vond de politie in de auto een tweetal bolletjes heroine en bleek een mede-inzittende 21-jarige man uit Heerlen ook nog een bolletje cocaine bij zich te hebben en een flinke hoeveelheid geld (ruim veertienhonderd gulden in binnen en buitenlandse valuta). Alle verdovende middelen (ruim vijf gram) en geld werden inbeslaggenomen. Beide verdachten werden op verdenking van overtreding van de Opiumwet aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Hoensbroek; stereo-installatie inbeslaggenomen
Afgelopen maandagavond kreeg de politie een melding van geluidsoverlast op de Heisterberg in Hoensbroek. De politie die terplaatse ging waarschuwde er een bewoner van een woning de muziek zachter te zetten en waarschuwde hem herhaalde malen deze ook niet meer hard te zetten. Klaarblijkelijk aan dovemansoren, toen de politie even later weer in de buurt kwam stond muziek alweer hard aan en was door het geopende raam luid te horen. Daarop ging de politie naar de betreffende woning en nam de stero-installatie in beslag. Terwijl de politie in diens woning daarmee bezig was kreeg zij aanwijzingen dat de man mogelijk een vuurwapen had en doorzocht op grond van de Wet wapens en munitie de woning. Daarbij vond de politie een gas-alarmpistool. De verdachte werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Naast de stereo-installatie werd ook het gas-alarmpistool inbeslaggenomen. De politie stelt verder onderzoek in.

Nuth; aanrijding
Afgelopen maandagmorgen omstreeks 08.30 uur vond op de Valkenburgerweg in Nuth een aanrijding plaats. Een 18-jarige jongevrouw uit Nuth botste met haar fiets tegen een bromfiets, bestuurd door 50-jarige vrouw uit Hulsberg. De fietster, de 18-jarige jongevrouw kwam met haar fiets ten val en werd met een hersenschudding overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar zij ter observatie werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Nuth/Vaesrade; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden op de binnen de bebouwde kom te Vaesrade in Nuth. Daarbij werden totaal 265 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 102 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximusnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km p/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie