Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prof.dr. A.H. van der Zwaan nieuwe decaan Bedrijfskunde RUG

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

26 Jun 2001

Nummer 90 26 juni 2001

Prof.dr. A.H. van der Zwaan nieuwe decaan Bedrijfskunde

Noot voor de pers

Prof.dr. A.H. van der Zwaan is benoemd tot decaan van de Faculteit der Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij volgt per 1 september 2001 prof.dr. J. Wijngaard op, die dan vijf jaar decaan is geweest. Als decaan is Van der Zwaan tevens portefeuillehouder onderzoek van de faculteit. Een decaan is voorzitter van het faculteitsbestuur en als zodanig de spreekbuis van de faculteit. Verder is hij als lid van het College van Decanen verantwoordelijk voor het leerstoelenbeleid van zijn faculteit en voor de hoogleraren die de leerstoelen bekleden.

Van der Zwaan (62) studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij promoveerde in 1973 aan de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) op een analyse van productieplanning- en levertijdproblematiek. Van 1973-1988 werkte hij bij de Faculteit Bedrijfskunde van de TUE als wetenschappelijk medewerker en universitair hoofddocent Onderzoeksmethoden en -technieken, arbeidsverhoudingen en organisatiekunde. Sinds 1988 is hij aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden als hoogleraar Bedrijfskunde, in het bijzonder de sociaal-economische aspecten van arbeid. Deze functie blijft hij naast zijn decanaat bekleden. Van der Zwaan is mede-initiatiefnemer van de opleiding technische bedrijfswetenschappen, waarvan hij van 1989 tot 1998 opleidingsdirecteur was. De nieuwe decaan is fellow van de Groningse onderzoekschool Systemen, Organisatie en Management (SOM). Van der Zwaan is plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Toezicht van de Rabobank Groep. Bestuurlijke ervaring deed hij onder meer op als voorzitter van verschillende regionale samenwerkingsverbanden in de geestelijke gezondheidszorg.

Noot voor de pers

Nadere informatie: prof.dr. A.H. van der Zwaan, telefoon (050)363 39 15 of 363 42 88 (secretariaat) of (a.h.van.der.zwaan@bdk.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie