Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werk op boormachine Sophiaspoortunnel na brand hervat

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Betuweroute Internet site

Werk op boormachine Sophiaspoortunnel na brand hervat 26 Juni 2001

Op zaterdagavond 23 juni jl. brak rond 20.45 uur brand uit op de boormachine van de Sophiaspoortunnel.
De brand ontstond direct vóór de boormachine op 25 meter diepte. Op deze plek waren drie duikers nieuwe snijtanden op het graafwiel aan het lassen. Tijdens het lassen is de brand ontstaan. Op dat moment waren er in totaal 12 mensen op de boormachine aan het werk. De duikers hebben de brand zelf geblust en zijn daarna, op eigen gelegenheid en in goede gezondheid teruggekeerd aan de oppervlakte. De veiligheid van de mensen op de boormachine is op geen enkel moment in gevaar geweest. De reparatie werkzaamheden aan het graafwiel zijn op zondagochtend 24 juni om circa 01.30 uur hervat.

Bij aanvang van de bouw van de Sophiaspoortunnel is in samenwerking met de brandweer, de politie en de GGD een calamiteitenplan opgesteld. De afspraak is dat in geval van een brand op de boormachine altijd grootschalig wordt opgetreden. Dit gezien de diepte van de werkzaamheden en de lange afstand tot de uitgang van de tunnel. Vandaar dat alle hulpdiensten op zaterdagavond zijn uitgerukt. Nadat de situatie ter plaatse goed in kaart was gebracht, konden de hulpdiensten het aantal eenheden terugbrengen.

Aannemerscombinatie Tubecon legt op dit moment de laatste hand aan de reparatie. Na een stilstand van drie maanden zijn bijna alle versleten snijtanden op het graafwiel vervangen. In de loop van deze week zal de boormachine weer opstarten om de resterende 1.200 meter van de eerste tunnelbuis te boren. Naar verwachting is de eerste tunnelbuis van de Sophiaspoortunnel in de loop van september gereed.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie