Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bevat sojasaus te veel chloorpropanol?

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Bevat sojasaus te veel chloorpropanol?

Het Algemeen Dagblad van 23 juni meldt dat sojasaus kankerverwekkende verbindingen kan bevatten. Het gaat om de stoffen 3-chloor-1,2-propaandiol (3-MCPD) en 1,3-dichloor-2-propanol (1,3-DCP). Vorig jaar is in Engeland een onderzoek uitgevoerd naar de hoeveelheden chloorpropanol in verschillende merken sojasaus. Bij 25-30% van de onderzochte sojasauzen lag de waarde veel te hoog (tot 30 mg/kg). De meeste merken in dit onderzoek bevatten ongeveer 0.01 mg/kg.

In Nederland wordt door de Keuringsdienst van Waren al jaren regelmatig gecontroleerd bij de importeurs van ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie