Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.40 uur
Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Lessepstraat vond maandagmiddag een gewapende overval plaats.

Omstreeks kwart over vijf kwam een man de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een wapen geld van de 61-jarige eigenaresse van de winkel. De vrouw schrok en vluchtte naar een ruimte achter de winkel en sloot een glazen tussendeur. De verdachte sloeg de deur kapot en pakte geld uit de kassa.

De politie vraagt getuige(n) zich te melden. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens een controle werd maandagavond een 35-jarige man uit Utrecht staande gehouden voor het rijden onder invloed.

Rond negen uur moest de man op de Briljantlaan een blaastest afleggen omdat de agenten het vermoeden hadden dat hij gedronken had. Het vermoeden bleek juist en de Utrechter werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk bleek hij 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Omdat het niet de eerste keer was dat de man gepakt werd voor het rijden onder invloed, moet hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagmiddag vond in de Daalsetunnel een aanrijding tussen twee bromfietsbestuurder plaats.

Omstreeks tien voor half vijf trof de politie twee mannen een 28-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Utrecht - in de Daalsetunnel aan. Beiden waren gewond. Volgens getuigen kwamen de mannen uit tegenovergestelde richting en raakten elkaar met de sturen.

Zowel de 28-jarige als de 21-jarige verklaarden beiden een andere versie van het ongeval en gaven elkaar de schuld van het ongeval. De 28-jarige Utrechter moest met beenletsel naar het ziekenhuis. Het 21-jarige slachtoffer is door een arts onderzocht.

Jongen valt met fiets op hek

UTRECHT Maandagavond belde de beveiliging van het AZC in Utrecht naar de politie en meldde dat een jongen achter het AZC met zijn fiets gevallen was op een hek.

Omstreeks tien over negen trof de politie bij de bewaking van het AZC een 9-jarig jongetje aan. Het manneke had een borstwond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De jongen was achter het AZC gaan fietsen en ter hoogte van een bouwput gevallen met zijn borst op een hekwerk.

Door kordaat optreden van de beveiliging waarbij snel eerste hulp werd geboden werd erger letsel voorkomen.

Gitaardief aangehouden
UTRECHT Door getuigen werd maandagnacht gebeld naar de politie. Verschillende mensen hadden gezien dat een onbekend persoon via een steiger een pand aan het Lucasbolwerk was ingeklommen.

Op weg naar het pand kregen de agenten via de meldkamer door dat de verdachte inmiddels het pand met een gitaar had verlaten. De agenten zagen de verdachte met gitaar lopen in de Minrebroederstraat en hielden de 47-jarige Utrechter aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie