Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.55 uur
Onderzoek inbreker afgerond

DE RONDE VENEN De politie heeft een onderzoek naar een 29-jarige inwoner van Wilnis afgesloten. De man had in de nacht van 15 juni gepoogd in te breken in het uitvaartcentrum aan de Ringdijk, een school aan de Burgemeester de Voogdlaan en in de kantine van een sportvereniging aan de Pieter Joostenlaan in Wilnis.

Getuigen zetten de politie op het spoor van de man. Zij hadden kort na middernacht de man gezien bij twee van de gebouwen en omdat zij het niet vertrouwden, belden zij naar de politie om waarnemingen door te geven. Zij gaven ook een omschrijving van de man en vertelden dat hij er lopend vandoor was gegaan.

De politie ging vervolgens met deze gegevens op onderzoek uit en constateerde dat ruiten van de gebouwen inderdaad vernield waren. In de nabijheid van het uitvaartcentrum werd een herenfiets in de struiken aangetroffen die mogelijk eigendom was van de verdachte waarop deze veilig werd gesteld. De politie bleef in de buurt surveilleren en had kort na twee uur in die nacht succes.Zij zag een man die aan het opgegeven signalement voldeed lopen nabij het winkelcentrum in Wilnis waarop hij vervolgens werd aangehouden.

Uit het onderzoek bleek dat in alle gevallen een ruit was verbroken om zo kennelijk het gebouw binnen te komen. Gezien de aangetroffen sporen wordt de man ook verantwoordelijk gehouden voor een inbraak in een kerkgebouw aan de Merodelaan in Uithoorn in de nacht van 6 op 7 juni. Daarbij werd een audio-installatie met geluidsboxen gestolen.

Door de technische recherche aangetroffen en veilig gestelde sporen konden worden teruggebracht op de Wilnisser die echter de (poging) inbraken bleef ontkennen. De man kreeg na afronding van het onderzoek een dagvaarding uitgereikt waarin staat dat hij op 20 september moet verschijnen bij de rechtbank in Utrecht. Hij is 18 juni in vrijheid gesteld.

Jongen van fiets beroofd

Een 11-jarig jongetje uit Maarssen is maandag rond zeven uur s avonds aan de Zuilense Ring van zijn fiets beroofd. De jongen fietste over het fietspad toen hij bij een tunneltje werd ingehaald door twee jongens op een scooter.

Een van de twee dreigde te slaan als de jongen de fiets niet af zou geven. De ander dreigde met iets dat leek op een vuurwapen. De jongen gaf vervolgens zijn fiets af waarna de twee verdwenen in de richting van de Tuinbouwweg. Van de twee is een beperkt signalement bekend. Dader 1, bestuurder van een lichtkleurige scooter, droeg een rode hoofdband. De tweede persoon, de passagier die later op de fiets reed heeft donker haar en mogelijk een baardje. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie Rijn & Venen in Maarssen via 0900-8844.

Onder invloed

MIJDRECHT Een 42-jarige inwoner van Mijdrecht is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden toen hij onder invloed van alcohol een snorfiets bereed. Tijdens surveillance zagen agenten de man zonder licht rijden. Ze lieten de man stoppen en roken toen een alcohollucht. Op het bureau bleek de man een alcoholpromillage van 2.15 te hebben. De man kreeg een rijverbod van 11 uur. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding

LOENERSLOOT Op de A2 ter hoogte van Loenersloot is maandagmiddag rond half vier een aanrijding ontstaan doordat 30-jarige automobilist uit Amsterdam op een file reed. Vier autos raakten daardoor elkaar. Een bestuurder, een 40-jarige inwoner van Etten-Leur, klaagde over pijn in zijn rug en is door de brandweer uit zijn auto geknipt. Hij is voor onderzoek naar het AZU overgebracht. De Amsterdammer is eveneens voor controle naar een ziekenhuis overgebracht. Tegen vijf uur was de weg weer geheel berijdbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie