Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: Diverse

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 26-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 26 juni 2001

Dagelijkse berichten

Midwolda: schuur in brand
Maandagnacht ontstond een brand in een schuur aan de Diurckenlaan in Midwolda. De brandweer van Scheemda bluste de brand. Over de omvang van de schade is nog niets bekend. De oorzaak is mogelijk het wegbranden van onkruid op maandagavond door de eigenaar van de schuur.

Wischoten: bromfietser en passagier gewond
Een 16-jarige bromfietser en zijn 12-jarige passagier, beiden uit Winschoten, zijn maandagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stationsweg in Winschoten. De bromfietsbestuurder wilde bij het station linksaf slaan en zag daarbij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Winschoten over het hoofd. Er volgde een botsing waarbij de bromfietser en passagier kwamen te vallen. Ze schrokken zo van het ongeval dat ze er beiden te voet vandoor gingen, met achterlating van bromfiets en helmen. De jongens werden door de politie aangetroffen bij een woning aan de Stationsstraat. Van daaruit zijn met hoofd- respectievelijk beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De wagen van de Winschoter automobilist is door een berger afgevoerd.

Meeden: amazones gewond
Een 17-jarige vrouw uit Meeden en een 15-jarige meisje uit Veendam zijn maandagavond gewond geraakt bij een paardrijdongeval aan de Venneweg in Meeden. De amazones namen met nog twee andere vrouwen deel aan een paardrijles, onder leiding van een 26-jarige instructrice uit Bellingwolde. Op de terugweg naar de manege werd er gegaloppeerd waarbij twee paarden hun berijdsters afwierpen en vervolgens in gestrekte draf naar de manege gingen. Het 17-jarige slachtoffer is met hoofd- en nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar 15-jarige metgezellin is na onderzoek door ambulancepersoneel naar haar huisarts gebracht voor behandeling van licht armletsel en duizeligheids klachten.

Appingedam: fietser en tractor botsen
Op de Boltbrug in Appingedam is maandagmiddag een fietser uit Appingedam, leeftijd onbekend, gewond geraakt na een aanrijding met een tractor, bestuurd door een 60-jarige man uit Appingedam. Beide stonden aan weerszijden van de geopende brug te wachten. Nadat de slagbomen geopend waren liet de tractorbestuurder een groep fietsers voorgaan en reed toen zelf de brug op. Hij raakte daarbij met de achter de trekker gekoppelde hooipers een slagboom, toen hij het slachtoffer wilde laten passeren. De pers slingerde door de aanraking van de slagboom heen en weer en raakte de fietser. Die kwam te vallen en liep meerdere verwondingen op, waaronder letsel aan een hand. De man is opgenomen in een ziekenhuis.

Delfzijl: fietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Oosterveldweg in Delfzijl is maandagmiddag een 62-jarige fietser uit Delfzijl gewond geraakt. De man kreeg op de kruising met de Heemskesweg in zijn woonplaats geen voorrang van een 50-jarige automobilist uit Delfzijl en kwam te vallen. De man liep schouderletsel op en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Loppersum: man aangehouden na bedreiging
In een woning aan de Wirdumerweg in Loppersum heeft de politie maandagmiddag een 40-jarige Loppersumer aangehouden. De man kreeg aan het eind van de middag ruzie met zijn 54-jarige buurman. Er ontstond in de woning van de buurman een woordenwisseling waarbij de verdachte met een vuurwapen dreigde. Na de bedreiging verliet de verdachte de woning en ging naar zijn eigen huis. Daar is hij korte tijd later door een arrestatieteam aangehouden. Bij onderzoek in de woning van de verdachte werden een aantal slag en steekwapens gevonden. Die zijn in beslag genomen. Een vuurwapen werd niet aangetroffen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: jeugdige fietsendief
De politie heeft maandagmorgen een 14-jarige jongen uit Winschoten aangehouden. De jongen nam bij het zwembad aan de Watertorenstraat in Winschoten een fiets weg. Daarbij werd hij betrapt door een getuige maar wist door een verhaal over een verloren fietssleutel het rijwiel toch mee te nemen. De knaap verstopte de fiets en ging naar school. Korte tijd later miste de 77-jarige eigenaar zijn fiets. De getuige die nog in de buurt was verwees de bejaarde man naar de school. Daar spoorde de man de jeugdige dief op. Samen gingen ze terug naar het zwembad waar de knaap de fiets aanwees en teruggaf aan de eigenaar. Daarna werd de politie gebeld die de jongen aanhield. Hij is na verhoor heengezonden en wordt aangemeld aan bij het Haltbureau.

Groningen: bedrijfsautos botsen op kruising
Op de kruising Vondellaan/PC Hooftlaan botsten maandagochtend twee bedrijfswagens tegen elkaar. Een 22-jarige man uit Stedum verleende geen voorrang aan een 28-jarige bestuurder uit Assen die handletsel bij de aanrijding opliep en in het ziekenhuis werd behandeld. De beide voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgesleept.

Groningen: brand door oververhitte frituurpan
Een oververhitte frituurpan was dinsdagnacht de oorzaak van een brand in een woning aan de Marnixkade. De 43-jarige bewoner was in slaap gesukkeld terwijl de pan nog op het fornuis stond. De bewoners konden via een balkon uit de woning komen. Met een snelle actie bluste de brandweer het vuur.

Groningen: autokrakers aangehouden
Op aanwijzen van een getuige heeft de politie maandagavond in de Hoekstraat een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraken in autos. De getuige zag dat de man rondscharrelde bij verschillende autos en op een gegeven moment in een auto inbrak. De gewaarschuwde politie hield de 32-jarige verdachte aan in de Hoekstraat en hij bleek in het bezit van meerdere gestolen goederen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Op de Sontweg werden maandagavond drie inwoners van Assen aangehouden op verdenking van het openbreken van een personenauto op de Sontweg. De drie Assenaren, twee mannen 42 en 45 en een 44-jarige vrouw, zaten in een auto waarvan de bedrading was doorverbonden. De beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: jongens (12 en 13) aangehouden
Twee jonge jongens, 12 en 13 jaar uit Groningen, zijn maandagavond aangehouden omdat zij in een leegstaand bedrijfspand aan de Rijksweg waren geweest. De jongens verklaarden nieuwsgierig te zijn geweest en zeiden alleen rond gekeken te hebben. Zij zijn overgedragen aan de ouders.

Groningen: fietser krijgt klap na aanrijding
Op de Grote Markt reden maandagmiddag twee fietsers tegen elkaar aan en kwamen ten val. Een van de fietsers, een 62-jarige man uit Groningen, raakte even buiten westen en begon als reactie te schelden en gaf de andere fietser een duw. Daarop kreeg hij een klap van de man die tegen hem aan was gefietst en deze verdween terstond. Er is nog gezocht naar de verdwenen fietser maar zonder resultaat.

Groningen: hennepplantage ontmanteld
Een sterke weedlucht bij een woning aan het Roer bracht agenten naar de woning van een 46-jarige man. Op de bovenverdieping bleek in een CV hok een kleine plantage in werking. Verder werden zon zestig toppen van hennepplanten aangetroffen. Het geheel is in beslag genomen en de bewoner is na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: man met bijl met pepperspray uitgeschakeld De politie kreeg maandagmiddag een melding dat een 18-jarige man uit Groningen met een bijl een ruit van een bar aan het Damsterdiep had ingeslagen en dat hij richting het centrum liep. De man werd in de Steentilstraat gesignaleerd en omdat hij de bijl niet wilde loslaten is hij met pepperspray bespoten. Op het bureau is de jongeman door een psychiater bekeken en verplicht opgenomen is een psychiatrische kliniek.

Haren: jetskiër op de bon
Een 31-jarige man uit Assen op een jetski werd maandagmiddag op het Paterswoldsemeer op de bon geslingerd omdat hij niet in het bezit was van een geldig vaarbewijs. Bij de politie waren meerdere meldingen binnengekomen over het snelle varen van de man.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...