Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De nieuwe Volkswagen Passat W8

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

De nieuwe Volkswagen Passat W8

(26 juni 2001)

Met de wereldpremière van de nieuwe Passat W8 op de 71e Autosalon van Genève (1 t/m 11 maart) kiest Volkswagen positie in het 'premium-segment' van de hogere middenklasse. De compacte, vierliter achtcilindermotor van de Passat W8 is een volledig nieuw ontwikkelde krachtbron. Deze uiterst comfortabele en dynamische motor levert een vermogen van 202 kW/275 pk en ontwikkelt reeds bij 2.750 tpm zijn maximum koppel van 370 newtonmeter. Daarmee is een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h mogelijk. De nieuwe W8-motor wordt standaard gecombineerd met 4MOTION vierwielaandrijving.

De Passat W8 zal vanaf oktober van dit jaar worden aangeboden als sedan en Variant. Het nieuwe topmodel uit de Passat-serie - de Passat W8 met 202 kW/275 pk sterke vierliter achtcilindermotor - wordt aangeboden als sedan en Variant.

Dr. Karl-Heinz Neumann, hoofd van de afdeling motorenontwikkeling bij Volkswagen AG, vertelt het volgende over de aandrijffilosofie van de W8: 'Aan het begin van de ontwikkeling van onze Passat W8-modellen stond al vast, dat Volkswagen alleen met extreem krachtige, comfortabele en emissie-arme motoren in dit segment wilde meespelen. Een andere doelstelling was dat de 'nieuwe klasse' een optimaal actief veiligheidsniveau moest bieden. Daarom werd vastgesteld dat onze klanten in de vermogensklasse van de W8, of zij nu kiezen voor een sedan of Variant, uitsluitend met permanente vierwielaandrijving zouden willen rijden.'

Technisch gezien is de achtcilindermotor voor de Passat gebaseerd op de V- en W-motorenfamilie. 'V' staat daarbij voor een V-vormige rangschikking van de cilinderrijen, 'W' voor een dubbele V-vorm. Een bijzonder belangrijke constructieve eigenschap is de opvallend compacte bouwwijze.

Aan de buitenzijde is de Passat W8 onder meer herkenbaar aan de twee verchroomde dubbele eindpijpen van het uitlaatsysteem, aan extra chroomlijsten, aan de standaard Bi-Xenon-koplampen, en aan 17-inch lichtmetalen velgen. In het interieur onderscheidt hij zich onder meer van de andere modellen met hoofdairbags vóór en achter. Andere details zijn extra chroom- en edelhout-applicaties, een unieke en bijzonder edele leder-stof-combinatie voor de bekleding, een boordcomputer, en een elektronisch geregelde airconditioning. Bovendien wordt de Passat W8 beschermd door een inbraakalarm met interieurbewaking.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie