Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebrochures Cultuurnota en Actieplan Cultuurbereik

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Dreef 3, Haarlem
Postbus 123
2000 MD Haarlem
Datum26 juni 2001 Bureau Communicatie
Tel(023) 514 44 52
OnderwerpInformatiefolder cultuurnota en actieplan cultuurbereikFax(023) 514 41 55 Internet
www.noord-holland.nl
Email:
bjz.communicatie@
noord-holland.nl

Informatiebrochures Cultuurnota en Actieplan Cultuurbereik.

De brochures 'Cultuur in Noord-Holland' en 'Actieplan Cultuurbereik' zijn sinds deze week verkrijgbaar bij het provinciehuis te Haarlem.

In de publieksbrochure 'Cultuur in Noord-Holland' wordt het cultuurbeleid voor 2001-2004 van de provincie Noord-Holland uiteengezet. Er wordt ruim aandacht besteed aan de drie provinciale kerntaken cultuurbehoud, cultuurparticipatie en cultuureducatie. Verder worden ondermeer de 3 speerpunten rond het begrip integratie uitgediept: cultuur en ruimtelijke inrichting, cultuur en stedelijke vernieuwing en cultuur en economie. Tot slot komt ook de intensieve samenwerking met andere overheden aan de orde. In de brochure 'Actieplan Cultuurbereik Noord-Holland' worden gemeenten, provinciale steunfuncties cultuur en locale instellingen attent gemaakt op het Actieplan Cultuurbereik. Dit wervend instrument maakt het mogelijk vernieuwende uitingen voor nieuwe cultuurliefhebbers te ondersteunen. Het Actieplan Cultuurbereik is een initiatief van het ministerie van OC&W om in samenwerking met provincies en gemeenten meer mensen én nieuwe groepen met kunst en cultuur te laten kennismaken. Zowel het rijk als de provincies stellen hiervoor extra financiële middelen ter beschikking. Het Actieplan Cultuurbereik Noord-Holland loopt van 2001 tot en met 2004 en sluit op tal van vlakken nauw aan bij de doelstellingen uit de provinciale cultuurnota.

Beide brochures zijn aan te vragen bij:
Provincie Noord-Holland
Afdeling ZWC
t.a.v. Vera Kerkvliet
Postbus 3007
2001 DA Haarlem
e-mail: kerkvlietv@noord-holland.nl

Noot voor de pers: beide brochures zijn aan te vragen bij Marieke Ottevanger,bureau communicatie, tel. (023) 514 40 07

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie