Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Korenmanifestatie der Zuidelijke Nederlanden

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

Korenmanifestatie der Zuidelijke Nederlanden

Een van de onderdelen van de Maand van de Vrijheid 2002 is de Korenmanifestatie der Zuidelijke Nederlanden. Deze manifestatie wordt gehouden op 25 mei 2002 in Terneuzen en wordt georganiseerd door korenorganisatie SAKO Zeeland i.s.m de korenorganisaties uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Oost- en West-Vlaanderen. Het thema is vrijheid
In totaal zullen 12 koren uit Zeeland, Limburg, Noord-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen deelnemen. Doel van de manifestatie is het koorleven onder de aandacht te brengen: van kinderkoor tot kamerkoor tot koor lichte muziek.
Alle deelnemende koren doen mee aan het laatste optreden van de manifestatie. Voor dit slot wordt gezocht naar een pakkend "lied van de vrijheid".

De Maand van de Vrijheid schrijft, op initiatief van de consulent amateurmuziek van scoop, speciaal hiervoor een compositiewedstrijd uit voor in Zeeland wonende componisten.
Tot 1 september a.s. kunnen componisten hun composities inleveren bij de consulent amateurmuziek van Scoop, mevrouw J. van Kampen.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 3.000,- ( 1.362,--) en wordt uitgereikt tijdens het slot van de manifestatie op 25 mei 2002. Met deze compositiewedstrijd hoopt de organisatie koren te stimuleren nieuw repertoire te gaan zingen en in Zeeland wonende componisten de kans te geven hiervoor nieuw werk te schrijven.

De composities worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit de koorconsulenten uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Vlaanderen.

Informatie: mevrouw J. van Kampen, consulent amateurmuziek Scoop, tel: 0118 682536. Email: (jvkampen@scoopzld.nl)

26 juni 2001, W de Graaf, tel. 0118-631559, nr. 28/2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie