Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mamba Key beveiligt mobiele apparaten

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RedStrike B.V.

Koxkampseweg 8h

5301 KK Zaltbommel

Tel: 0418 51 08 92

Fax: 0418 51 08 87

www.RedStrike.com

PERSBERICHT

Mamba Key beveiligt mobiele apparaten

Zaltbommel, 26 juni 2001 - De gestolen laptop computer van de officier van justitie leidde tot vrijspraak voor de crimineel. De verloren draagbare computer van de accountant dwong het beursfonds tot voortijdige publicatie van de jaarcijfers. De wereld wordt steeds afhankelijker van digitaal vastgelegde gegevens, maar met de beveiliging van die gegevens is het meestal maar droevig gesteld. Als het aan het Nederlandse bedrijf RedStrike ligt, is dat vanaf vandaag anders.

RedStrike introduceert een ogenschijnlijk simpele 'sleutel' waarmee alle gegevens op desktop, laptop, mobieltje of PDA (Personal Digital Assistant) veilig achter slot en grendel gaan. De sleutel, Mamba Key genoemd, lijkt uiterlijk nog het meest op de afstandsbediening waarmee tegenwoordig ook veel auto's zijn uitgerust. Een druk op de infrarood afstandsbediening in combinatie met het invoeren van een PIN-code en de gegevens zijn toegankelijk. Dus zelfs als iemand onverhoopt zowel de Mamba Key als de computer te pakken krijgt, is er geen vuiltje aan de lucht: de beveiligde informatie is gecodeerd opgeslagen en zonder de juiste PIN-code blijft de informatie onlees- en onbruikbaar. Ook de ervaren computercrimineel zal zijn tanden hierop stukbijten.

De door RedStrike ontwikkelde Mamba Key biedt een hoog beveiligingsniveau en is zeer gebruikersvriendelijk. Het installeren, administreren en beheren van de Mamba Key kost nauwelijks tijd en vereist geen specifieke kennis. De Mamba Key is beschikbaar voor systemen met Windows 95, 98, ME, NT en 2000. In de loop van het jaar komen oplossingen beschikbaar voor andere besturingssystemen en voor PDA's en mobiele telefoons.

Authenticatie

Bij beveiliging van computergegevens draait het om authenticatie. De computer moet zijn gegevens alleen prijsgeven aan degene die er ook toegang toe mag hebben, die ook geauthenticeerd is. De Mamba Key biedt daarbij meer dan dubbele zekerheid. Alleen wie beschikt over zowel de Mamba Key zelf, als over de bijbehorende PIN-code krijgt toegang tot de gegevens. Om toegang te krijgen moet je dus 'iets weten' en je moet 'iets hebben'. Dit voorkomt dat de dief iets heeft aan de informatie op een gestolen notebook of dat collega's toegang hebben tot de gegevens op een computer. Door installatie van de Mamba Key met PIN-code is het gebruik van gebruikersnamen en wachtwoorden overbodig. Gebruikersnamen en wachtwoorden bieden in de praktijk nauwelijks enige beveiliging. Ze zijn té voor de handliggend, worden bovendien achtergelaten op briefjes naast de PC en zijn (relatief) eenvoudig te kraken.

Encryptie

Naast authenticatie biedt de Mamba Key ook encryptie, de data wordt (zonder vertraging en zonder dat de gebruiker het merkt) versleuteld opgeslagen. Daarbij heeft de gebruiker de keuze uit verschillende internationaal gestandaardiseerde encryptietechnieken. (Blowfish, Des, Triple Des en TEA), maar ook het gebruik van andere algoritmen tot aan 1024-bit encryptie is mogelijk. Algemeen wordt aangenomen dat het (nagenoeg) onmogelijk is om aldus versleutelde bestanden weer te ontsleutelen. In ieder geval wordt deze wijze van versleutelen als voldoende veilig gezien om er wereldwijd financiële transacties mee af te handelen en gevoelige overheidsinformatie (spionage) te verzenden.

UltraWipe

Wezenlijk in de beveiliging van de Mamba Key is ook de 'beveiliging' van verwijderde gegevens. Op de harde schijf van een computer blijft na het 'verwijderen' het grootste deel van de informatie gewoon bewaard. Van het oorspronkelijke bestand wordt een klein deel gewijzigd zodat het niet meer normaal toegankelijk is. Een specialist kan echter vaak zonder grote moeite het grootste deel van de informatie weer tevoorschijn toveren. Met het bij de Mamba Key behorende programma UltraWipe wordt ook deze informatie definitief gewist. Ook bestanden waarbij bewaren niet nuttig is, worden met UltraWipe automatisch verwijderd. Daarbij gaat het dan onder meer om tijdelijke bestanden, automatische bewaarde bestanden, oude versies van bestanden, URL's en internet cookies. UltraWipe zorgt ervoor dat oude versies van bestanden of verwijderde documenten niet kunnen worden gereconstrueerd. Bovendien zorgt het voor een 'schone' harddisk. Voor privé-gebruik is een gratis versie van UltraWipe te verkrijgen via www.redstrike.com.

Infrarood

De communicatie tussen de Mamba Key en de PC verloopt via de infraroodpoort. Dit zorgt voor een draadloze, betrouwbare, snelle en veilige verbinding die bovendien weinig vermogen vraagt. Door gebruik van de infraroodpoort kan de communicatie tussen de Mamba Key en de computer niet worden onderschept, gevolgd, gedupliceerd of opgespoord.

Meer informatie over RedStrike en de Mamba Key is te vinden op www.redstrike.com

RedStrike

RedStrike ontwikkelt en produceert toonaangevende oplossingen voor authenticatie en databeveiliging voor met name mobiele apparaten. De RedStrike-producten ondersteunen desktop en notebook PC's, PDA's en mobiele telefoons. Ze bieden de meest recente encryptie en vooruitstrevende authenticatie technologie voor veilige, betrouwbare en gebruikersvriendelijke authenticatie en databescherming.

Het hoofdkantoor van RedStrike bevindt zich in Nederland (Zaltbommel), er zijn nevenvestigingen in de Verenigde Staten en Israël. De RedStrike-producten worden wereldwijd gedistribueerd via directe en indirecte kanalen. Het bedrijf ondersteunt de complete productlijn met uitgebreide informatie en helpdesk-functionaliteiten.

Contact voor de redactie

Voor meer informatie of het aanvragen van een testexemplaar kunt u contact opnemen met:

RedStrike

Xander Griffioen

tel: 0418 51 08 92

e-mail: (xanderg@redstrike.com)

P&B Communicatie

Anne-Marie Brouwer

tel: 0345 68 27 34

e-mail: anne-(marie@penb.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie