Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Moderne consumententoepassingen eisen prestaties

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Moderne consumententoepassingen eisen prestaties
Consumentenelektronica van de volgende generatie en nieuwe diskopslagtechnologie maken de 3000DV ideaal voor video, graphics en spellen

Milpitas, Californie (Verenigde Staten), 26 juni 2001 - Maxtor Corporation heeft bekend gemaakt dat het bedrijf begonnen is met massaleveringen van de Maxtor Personal Storage? 3000DV, een extern diskopslagsysteem met een snel IEEE 1494 (FireWire / iLink) interface. Dit systeem is vooral bedoeld voor het werken met veeleisende applicaties, zoals video-editing en de modernste grafische spellen. De 3000DV is vier maal zo snel als interne hard disk drives (HDD's) van laptop-computers en 56% sneller dan Maxtor's externe data-opslagsystemen van de vorige generatie. De gebruiker kan daarmee beschikken over 60GB extra data-opslagruimte, zonder zijn computer te hoeven openen.

Met een aangesloten 3000DV wordt de prestatiegrens voor video verder omhooggeschoven. De toegang tot hoogwaardige digitale videobeelden en de bewerkingsmogelijkheden direct vanaf de disk zijn daardoor sterk verbeterd; de weergave is vloeiend zonder dat frames overgeslagen worden. Dus alle bewegingen verlopen soepel, realistisch en zonder springende beeldovergangen. De capaciteit, de prestaties en snelheid maken de drive een ideaal opslagmedium voor zowel de PC als de Macintosh. De gebruikers van de Apple Macintosh zullen de voordelen ervaren bij toepassingen van programma's als iMovie en iTunes en iDVD, nu de computer met muziek en video steeds meer deel gaat uitmaken van de levensstijl van de moderne mens.

De geavanceerde elektronica in de Maxtor Personal Storage 3000DV zorgt met de 7200-toeren HDD voor de versnelde prestaties; in de Winbench test, bijvoorbeeld, was de 3000DV twee tot vier keer zo snel als de interne hard disk drives van laptops. Ook was hij 15% sneller dan een interne 5400-toeren ATA100-drive.

De stijgende populariteit van digitale video en computerspellen met realistische beelden zal bij de komst van deze nieuwste externe hard disk drive zeer gebaat zijn. Op een 1394-poort kunnen maximaal 62 Maxtor Personal Storage-apparaten gelijktijdig aangesloten worden, waardoor de opslagcapaciteit vrijwel onbeperkt kan worden uitgebreid. De 60GB van de 3000DV biedt plaats aan:

. 15.000 nummers MP3 muziek van 4 minuten per nummer
. 6000 digitale foto's met hoge resolutie (3,3M-pixels)
. 60 uur gecomprimeerde digitale video of 4? uur ongecomprimeerde digitale video

. 1500 videospellen van 400MB per stuk
Om de toepassingsmogelijkheden nog te vergroten brengt Maxtor voor de 3000DV een PCI-adapterkaart en CardBus op de markt. Hiermee kunnen PC's en notebooks zonder 1394-poort verbonden worden met de 3000DV.

Prijzen en beschikbaarheid
De Maxtor Personal Storage 3000DV is per direct verkrijgbaar via MaxtorDirect.com en het retailkanaal voor ca. ? 420,-. De Maxtor 1394 PCI-adapterkaart is verkrijgbaar voor ca. ? 55,-.

Maxtor
Maxtor Corporation is een van de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor informatie-opslag. Maxtor fabriceert een breed scala data-opslagproducten zowel voor institutioneel gebruik in servers en werkstations, als voor PC's en in consumentenelektronica. De data-opslagservers in de MaxAttach NAS-reeks hebben zich in de professionele wereld in korte tijd een goede naam verworven. Maxtor's positie als marktleider is gebaseerd op het consequent leveren van topproducten en hoogwaardige klantondersteuning. Nadere informatie over Maxtor en zijn producten is te vinden op www.maxtor.com. Op de NYSE (de Effectenbeurs van New York) is Maxtor genoteerd onder de naam MXO.

Voorbehoud
Waar in dit bericht toekomstverwachtingen uitgesproken worden, zijn deze onder normaal voorbehoud van onverwachte gebeurtenissen of onvoorziene ontwikkelingen.

De redactie kan voor meer informatie en testproducten contact opnemen met PBA Benelux, Philip Bosz , tel. (+31) (0) 70 358 9378 e-mail: philip@berg-kleijn.nl
Maxtor, Annie Bernard, tel. 00 33 (0) 1 64 53 24 00 e-mail: (annie_bernard@maxtor.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie