Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Invoering betaald parkeren omgeving Leyweg Den Haag

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-06-26: Invoering betaald parkeren omgeving Leyweg pag.nr.=7396

Burgemeester en Wethouders stellen voor met ingang van 1 november 2001 in de omgeving van de Leyweg het betaald parkeren in te voeren. Aanleiding voor dit voorstel is de in verband met de uitbreiding van het winkelcentrum Leyweg te verwachten toename van de parkeerdruk in de omgeving van de Leyweg. In het in te voeren gebied heeft een meerderheid zich in een enquête uitgesproken voor invoering van betaald parkeren.

Het voorstel is het betaald parkeren in te voeren in de volgende straten: Bentelostraat en Tinaarlostraat - tussen Leyweg en Hoogeveenlaan - en Genemuidenstraat, Tubbergenstraat en Dalerveenstraat tussen Leyweg en Maartensdijklaan. Het betaald parkereren gaat hier gelden van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur. Het uurtarief bedraagt 2,50. Een parkeervergunning voor bewoners gaat 13,65 per maand kosten, voor ondernemers is dit 41,45 per maand en een bezoekersvergunning gaat 31,80 per jaar kosten.

Evaluatie in 2002
In het derde kwartaal van 2002 zal het betaald parkeren in het gebied Leyweg worden geëvalueerd. Zowel in het in te voeren gebied als in omliggende straten zullen parkeertellingen en een meningspeiling worden gehouden. Op basis van de evaluatie wordt bekeken of uitbreiding van de parkeerregeling gewenst is.

Procedure
Het voorstel Betaald parkeren Leyweg e.o. wordt woensdag 4 juli behandeld in de raadscommissie Verkeer en Vervoer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten. Op donderdag 19 juli valt de definitieve beslissing in de gemeenteraad.

26 juni 2001

last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7396; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie