Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Franse vestiging Stork concentreert zich op serviceverlening

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Bron: Stork Groep NV
Zoek soortgelijke berichten
Stork Groep NV

Corporate Communications
Persbericht

Naarden, 26 juni 2001

Franse vestiging Stork concentreert zich op serviceverlening

Stork Systèmes Alimentaires SA, onderdeel van Stork Food & Dairy Systems BV te Amsterdam, heeft het voornemen zich met haar vestiging in Dreux, Frankrijk te concentreren op serviceactiviteiten en de productie te beëindigen. Dit zal leiden tot reductie van arbeidsplaatsen. Stork Food & Dairy Systems en Stork Systèmes Alimentaires behoren tot de groep bedrijven die door Stork worden gedesinvesteerd omdat ze niet langer tot de strategische activiteiten behoren. Van deze groep bedrijven (met een totale omzet van EUR 830 miljoen) is inmiddels 65% verkocht.

Stork Systèmes Alimentaires is gespecialiseerd in de productie van ultraclean lineaire vulmachines voor de zuivel- en drankenindustrie. Onder meer door het uitblijven van opdrachten van een grote afnemer is het bedrijf genoodzaakt tot bovengenoemde maatregelen. De nog onderhanden zijnde productie zal worden afgerond. De bestaande serviceactiviteiten worden voortgezet. Met de Ondernemingsraad van het Franse bedrijf en met andere betrokken instanties wordt overleg gevoerd omtrent de reductie van arbeidsplaatsen. Op korte termijn zal aan de Ondernemingsraad een sociaal plan worden gepresenteerd.

Desinvestering van niet-strategische activiteiten is een onderdeel van Stork Strong!, het programma waarmee Stork een strategische heroriëntatie doorvoert. Doelstellingen zijn marktleiderschap en een jaarlijkse omzetgroei van 10% met een rendement van 7% op de omzet eind 2004.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel. 035 - 695 75 55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie