Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 26-06-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.55 uur) Dinsdag 26 juni 2001

Stein, straatroof:
Een 72 jarige inwoonster van Stein is zaterdagmiddag 23 juni 2001 op de Stadhouderslaan in Stein beroofd van haar tas. Het slachtoffer fietste zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur over de Stadhouderslaan en bemerkte dat er een bromfiets langzaam achter haar aan reed zonder dat de bromfiets inhaalde. Niets kwaads vermoedend reed het slachtoffer gewoon verder maar voelde meteen daarna een krachtige ruk aan haar fiets. Met veel moeite kon het slachtoffer zich recht houden op haar fiets en zag daarna dat de duopassagier van de bromfiets de tas die zij achterop haar fiets onder de snelbinders had gebonden in zijn handen had. De bestuurder van de bromfiets reed daarop hard weg en vervolgde zijn weg over de Everhartstraat. In de gestolen tas was alleen een doosje bonbons en twee weekbladen aanwezig. Het slachtoffer is behoorlijk overstuur gewest van het voorval. Zij deed maandagmiddag pas aangifte van het voorval. Gelet op het tijdstip moet de straatroof opgevallen zijn door het aanwezige publiek. Van het duo is bekend dat beiden een blank uiterlijk hadden, rond de 17 jaar. De bestuurder droeg een beige cap en de duopassagier een zwarte. De bromfiets zou zwart van kleur zijn terwijl er geen oranje of gele plaat op de bromfiets aanwezig was. Ook had de bromfiets geen verzekeringsplaatje. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Basiseenheid Stein, tel 0900-8844.

Sittard, diefstal van telefoon:
Een 27 jarige inwoner van Born is maandagmiddag 25 juni 2001 het slachtoffer geworden van een straatroof die gepleegd werd op de Brandstraat in Sittard.
Het slachtoffer liep omstreeks 15.30 over de Brandstraat waar hij de simkaart van zijn mobiele telefoon aan het verwisselen was. Geheel onverwacht kreeg hij plotseling een stomp tegen zijn lichaam terwijl tegelijkertijd een man zijn telefoon vastpakte en deze weggriste. De dief zette het daarna meteen op een lopen en bleef onbekend. Het slachtoffer deed daarna van de straatroof aangifte bij de politie.

Stein, beenbreuk bij verkeersongeval:
Een 36 jarige inwoner van het Belgische Maaseik heeft maandag 25 juni 2001 kort voor 17.00 uur op de Steinderweg te Stein een beenbreuk opgelopen bij een verkeersongeval. Aan de inwoner van Maaseik die op zijn bromfiets reed werd op de kruising Steinderweg / Merodestraat geen voorrang verleend door een 52 jarige automobilist uit Stein. Na de aanrijding kwam het slachtoffer te vallen en bleef gewond aan een van zijn benen op het wegdek liggen. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Maaseik overgebracht waar een beenbreuk werd vastgesteld. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Tegen de automobilist uit Stein wordt proces-verbaal opgemaakt.

Guttecoven, autobrand:
Dinsdagmorgen 26 juni 2001 is een in een oprit van een woning aan de Swentiboldstraat een auto in brand geraakt. Kort daarvoor had de bewoner de portierruiten van zijn auto dichtgemaakt en de auto afgesloten. Daarna was hij gaan slapen. De bewoner werd omstreeks 00.30 uur gewekt door het in werking treden van de claxon van zijn auto. De bewoner zag dat het interieur van zijn auto zich gevuld had met rook waarop hij in deze ruimte de autoblusser leegspoot en daarna de auto dicht hield. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet meer te blussen. Bij een inspectie bleek dat vermoedelijk door kortsluiting brand is ontstaan ter hoogte van het contactslot die het interieur van de auto zwart deed blakeren.

Maandagmiddag omstreeks 14.40 uur raakte een auto op de Rijksweg centrum in Geleen in brand. De bestuurster van de auto, een 45 jarige inwoonster van Born, bemerkte tijdens het rijden plotseling een brandlucht in de auto. Zij bracht daarna onmiddellijk haar auto langs de weg ter hoogte van de bioscoop tot stilstand waarna het motorcompartiment vlam vatte, De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Vermoedelijk is door een kortsluiting nabij de accu in de motor brand ontstaan. Het motorcompartiment liep zware schade op. De auto moest na het blussen door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Sittard, openlijke geweldpleging tegen goederen: Drie inwoners van Sittard zijn de voorbije nacht door de politie aangehouden nadat zij na een examenfuif op verschillende plaatsen vernielingen hadden aangericht. Vier andere jongeren die betrokken zijn geweest bij de openlijke geweldpleging zullen nog een bezoekje krijgen van de politie.
Omstreeks 03.30 uur werd de politie gewaarschuwd door buurtbewoners die klaagden over een groepje jeugdigen die zich op fietsen verplaatsten en op verschillende plaatsen de straatverlichting uittrapten. Bij het ingestelde onderzoek trof de politie op de parkeerplaats aan de Geerweg in Sittard twee personenautos aan waarvan de achterruit was vernield door er een terrasstoel doorheen te gooien. Op de Limbrichterweg in Sittard werd een koord van een spandoek van de Kringloopwinkel in brand gestoken welk brandje door de politie werd gedoofd. Op de Korenstraat werd bij een viertal personenautos vernielde autospiegels aangetroffen, terwijl er tevens met diverse vuilniszakken werd gevoetbald. Twee vuilniszakken werden opengescheurd aangetroffen, de inhoud daarvan lag grotendeels over de straat verspreid. Vanaf een terras van een hotel bleken vijf terrasstoelen te zijn ontvreemd waarvan er twee werden aangetroffen bij de vernielde autos. De vernielingen werden allemaal aangericht in het Limbrichterveld.
Drie fietsers, deel uit makend van een grotere groep, die bij het ter plaatse verschijnen van de politie ertussenuit knepen werden door de politie aangehouden. Het betreft twee 18 jarigen en een 17 jarige inwoners van Sittard. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau in Sittard. Inmiddels werden zij in de loop van dinsdagmiddag in verzekering gesteld. De identiteit van vier andere jongeren is bij de politie bekend zij zullen in de loop van vandaag nog vereerd worden door een bezoekje van de politie. Niet uitgesloten is dat er meerdere vernielingen zijn aangericht die bij het nachtelijk onderzoek niet zijn opgemerkt. Benadeelden van deze vernielingen worden verzocht zich te melden bij de politie in Sittard.

Sittard, ernstig gewond bij verkeersongeval:
Een 66 jarige inwoner van Geleen is dinsdagmorgen 26 juni 2001 op de Rijksweg Noord te Geleen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.
Het slachtoffer reed vanmorgen op zijn fiets de Rijksweg Noord over waarbij hij niet lette op het naderende verkeer. Een 55 jarige automobiliste zag de overstekende fietser vanaf de zijkant van de rijbaan plotseling vlak voor haar auto de rijbaan oversteken waarop zij meteen reageerde. Ondanks een remmanoeuvre schepte zij de overstekend fietser die daarna hevig bloedend op het wegdek bleef liggen. Een toevallig passerende arts heeft in afwachting van de komst van een ambulance het slachtoffer eerste hulp verleend. Daarna werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in kritieke toestand werd opgenomen. Van het 66 jarige slachtoffer heeft een bloedafname plaatsgevonden in verband met verdenking van alcoholgebruik. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, vrouw op straat beroofd:
Op dinsdagmorgen 26 juni 2001 is op de Bloemenmarkt in Geleen een 26 jarige inwoonster van Geleen beroofd van ongeveer fl. 2000,-. Het slachtoffer had haar auto geparkeerd op de parkeerplaats Bloemenmarkt thv het postagentschap. Zij liep vervolgens in de richting van het postagentschap en hoorde een bromfiets naderen. Meteen daarna werd zij met kracht tegen de grond gesmeten waarna zij beroofd werd van een beurs met daarin fl. 2000,- en een rijbewijs. Tevens griste een van de twee opzittenden van een bromfiets ook haar gouden halsketting weg. Daarna ging het tweetal meteen aan de haal. Het slachtoffer heeft enkele behoorlijk pijnlijke plekken aan haar nek en hals aan de beroving overgehouden. Ook liep zij enkele blauwe plekken op tengevolge van de val waarbij haar broek scheurde. Beide verdachte gingen aan de haal op een gele bromscooter. Het tweetal droeg donkergekleurde helmen.
De politie van Geleen is op zoek naar getuigen die de gewelddadige beroving van nabij hebben zien plaatsvinden. Deze getuigen kunnen zich melden bij de politie telefoon 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie