Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 26-06-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 14.55 uur) Dinsdag 26 juni 2001

Stein, straatroof:
Een 72 jarige inwoonster van Stein is zaterdagmiddag 23 juni 2001 op de Stadhouderslaan in Stein beroofd van haar tas. Het slachtoffer fietste zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur over de Stadhouderslaan en bemerkte dat er een bromfiets langzaam achter haar aan reed zonder dat de bromfiets inhaalde. Niets kwaads vermoedend reed het slachtoffer gewoon verder maar voelde meteen daarna een krachtige ruk aan haar fiets. Met veel moeite kon het slachtoffer zich recht houden op haar fiets en zag daarna dat de duopassagier van de bromfiets de tas die zij achterop haar fiets onder de snelbinders had gebonden in zijn handen had. De bestuurder van de bromfiets reed daarop hard weg en vervolgde zijn weg over de Everhartstraat. In de gestolen tas was alleen een doosje bonbons en twee weekbladen aanwezig. Het slachtoffer is behoorlijk overstuur gewest van het voorval. Zij deed maandagmiddag pas aangifte van het voorval. Gelet op het tijdstip moet de straatroof opgevallen zijn door het aanwezige publiek. Van het duo is bekend dat beiden een blank uiterlijk hadden, rond de 17 jaar. De bestuurder droeg een beige cap en de duopassagier een zwarte. De bromfiets zou zwart van kleur zijn terwijl er geen oranje of gele plaat op de bromfiets aanwezig was. Ook had de bromfiets geen verzekeringsplaatje. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Basiseenheid Stein, tel 0900-8844.

Sittard, diefstal van telefoon:
Een 27 jarige inwoner van Born is maandagmiddag 25 juni 2001 het slachtoffer geworden van een straatroof die gepleegd werd op de Brandstraat in Sittard.
Het slachtoffer liep omstreeks 15.30 over de Brandstraat waar hij de simkaart van zijn mobiele telefoon aan het verwisselen was. Geheel onverwacht kreeg hij plotseling een stomp tegen zijn lichaam terwijl tegelijkertijd een man zijn telefoon vastpakte en deze weggriste. De dief zette het daarna meteen op een lopen en bleef onbekend. Het slachtoffer deed daarna van de straatroof aangifte bij de politie.

Stein, beenbreuk bij verkeersongeval:
Een 36 jarige inwoner van het Belgische Maaseik heeft maandag 25 juni 2001 kort voor 17.00 uur op de Steinderweg te Stein een beenbreuk opgelopen bij een verkeersongeval. Aan de inwoner van Maaseik die op zijn bromfiets reed werd op de kruising Steinderweg / Merodestraat geen voorrang verleend door een 52 jarige automobilist uit Stein. Na de aanrijding kwam het slachtoffer te vallen en bleef gewond aan een van zijn benen op het wegdek liggen. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Maaseik overgebracht waar een beenbreuk werd vastgesteld. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Tegen de automobilist uit Stein wordt proces-verbaal opgemaakt.

Guttecoven, autobrand:
Dinsdagmorgen 26 juni 2001 is een in een oprit van een woning aan de Swentiboldstraat een auto in brand geraakt. Kort daarvoor had de bewoner de portierruiten van zijn auto dichtgemaakt en de auto afgesloten. Daarna was hij gaan slapen. De bewoner werd omstreeks 00.30 uur gewekt door het in werking treden van de claxon van zijn auto. De bewoner zag dat het interieur van zijn auto zich gevuld had met rook waarop hij in deze ruimte de autoblusser leegspoot en daarna de auto dicht hield. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet meer te blussen. Bij een inspectie bleek dat vermoedelijk door kortsluiting brand is ontstaan ter hoogte van het contactslot die het interieur van de auto zwart deed blakeren.

Maandagmiddag omstreeks 14.40 uur raakte een auto op de Rijksweg centrum in Geleen in brand. De bestuurster van de auto, een 45 jarige inwoonster van Born, bemerkte tijdens het rijden plotseling een brandlucht in de auto. Zij bracht daarna onmiddellijk haar auto langs de weg ter hoogte van de bioscoop tot stilstand waarna het motorcompartiment vlam vatte, De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Vermoedelijk is door een kortsluiting nabij de accu in de motor brand ontstaan. Het motorcompartiment liep zware schade op. De auto moest na het blussen door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Sittard, openlijke geweldpleging tegen goederen: Drie inwoners van Sittard zijn de voorbije nacht door de politie aangehouden nadat zij na een examenfuif op verschillende plaatsen vernielingen hadden aangericht. Vier andere jongeren die betrokken zijn geweest bij de openlijke geweldpleging zullen nog een bezoekje krijgen van de politie.
Omstreeks 03.30 uur werd de politie gewaarschuwd door buurtbewoners die klaagden over een groepje jeugdigen die zich op fietsen verplaatsten en op verschillende plaatsen de straatverlichting uittrapten. Bij het ingestelde onderzoek trof de politie op de parkeerplaats aan de Geerweg in Sittard twee personenautos aan waarvan de achterruit was vernield door er een terrasstoel doorheen te gooien. Op de Limbrichterweg in Sittard werd een koord van een spandoek van de Kringloopwinkel in brand gestoken welk brandje door de politie werd gedoofd. Op de Korenstraat werd bij een viertal personenautos vernielde autospiegels aangetroffen, terwijl er tevens met diverse vuilniszakken werd gevoetbald. Twee vuilniszakken werden opengescheurd aangetroffen, de inhoud daarvan lag grotendeels over de straat verspreid. Vanaf een terras van een hotel bleken vijf terrasstoelen te zijn ontvreemd waarvan er twee werden aangetroffen bij de vernielde autos. De vernielingen werden allemaal aangericht in het Limbrichterveld.
Drie fietsers, deel uit makend van een grotere groep, die bij het ter plaatse verschijnen van de politie ertussenuit knepen werden door de politie aangehouden. Het betreft twee 18 jarigen en een 17 jarige inwoners van Sittard. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau in Sittard. Inmiddels werden zij in de loop van dinsdagmiddag in verzekering gesteld. De identiteit van vier andere jongeren is bij de politie bekend zij zullen in de loop van vandaag nog vereerd worden door een bezoekje van de politie. Niet uitgesloten is dat er meerdere vernielingen zijn aangericht die bij het nachtelijk onderzoek niet zijn opgemerkt. Benadeelden van deze vernielingen worden verzocht zich te melden bij de politie in Sittard.

Sittard, ernstig gewond bij verkeersongeval:
Een 66 jarige inwoner van Geleen is dinsdagmorgen 26 juni 2001 op de Rijksweg Noord te Geleen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.
Het slachtoffer reed vanmorgen op zijn fiets de Rijksweg Noord over waarbij hij niet lette op het naderende verkeer. Een 55 jarige automobiliste zag de overstekende fietser vanaf de zijkant van de rijbaan plotseling vlak voor haar auto de rijbaan oversteken waarop zij meteen reageerde. Ondanks een remmanoeuvre schepte zij de overstekend fietser die daarna hevig bloedend op het wegdek bleef liggen. Een toevallig passerende arts heeft in afwachting van de komst van een ambulance het slachtoffer eerste hulp verleend. Daarna werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in kritieke toestand werd opgenomen. Van het 66 jarige slachtoffer heeft een bloedafname plaatsgevonden in verband met verdenking van alcoholgebruik. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard, vrouw op straat beroofd:
Op dinsdagmorgen 26 juni 2001 is op de Bloemenmarkt in Geleen een 26 jarige inwoonster van Geleen beroofd van ongeveer fl. 2000,-. Het slachtoffer had haar auto geparkeerd op de parkeerplaats Bloemenmarkt thv het postagentschap. Zij liep vervolgens in de richting van het postagentschap en hoorde een bromfiets naderen. Meteen daarna werd zij met kracht tegen de grond gesmeten waarna zij beroofd werd van een beurs met daarin fl. 2000,- en een rijbewijs. Tevens griste een van de twee opzittenden van een bromfiets ook haar gouden halsketting weg. Daarna ging het tweetal meteen aan de haal. Het slachtoffer heeft enkele behoorlijk pijnlijke plekken aan haar nek en hals aan de beroving overgehouden. Ook liep zij enkele blauwe plekken op tengevolge van de val waarbij haar broek scheurde. Beide verdachte gingen aan de haal op een gele bromscooter. Het tweetal droeg donkergekleurde helmen.
De politie van Geleen is op zoek naar getuigen die de gewelddadige beroving van nabij hebben zien plaatsvinden. Deze getuigen kunnen zich melden bij de politie telefoon 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...