Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV ongelukkig met discussie opheffen ontslagbescherming

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV

CNV ongelukkig met discussie over opheffen ontslagbescherming

CNV hoogst ongelukkig met discussie over opheffen ontslagbescherming

Het CNV is hoogst ongelukkig met de gang van zaken in de discussie over opheffing van het ontslagverbod voor zieke werknemers. Op deze manier wordt namelijk een deel van het advies van de commissie Donner politiek geregeld, terwijl de Sociaal Economische Raad (SER) zich nog moet buigen over een advies. Na een overleg tussen de bonden en de vakcentrale is dit standpunt ingenomen. Het CNV blijft wel meewerken aan de discussie in de Sociaal Economische Raad (SER).

Het CNV en de elf bonden willen zich echter niet scharen achter het compromisvoorstel van het kabinet, dat door een compromisvoorstel de angel uit het debat heeft gehaald. Maar het verplicht inwinnen van een second opinion voor overgegaan kan worden tot ontslag van een zieke werknemer, is onvoldoende. Het CNV wil dan ook haar eigen koers varen in deze discussie. De discussie moet bovendien gevoerd worden binnen de SER en de agenda van dit overleg moet niet bepaald worden door de politiek.----

Voor meer informatie voor sociaal-economische redacties: Doekle Terpstra, voorzitter CNV Vakcentrale, 06 - 513 356 71.

26 jun 01 16:53

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie