Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD niet gelukkig met veilingplan etherfrequenties

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
VVD

VVD is niet gelukkig met veilingplan etherfrequenties


Groep: Tweede-Kamerfractie Datum: 26 juni 2001
Tweede Kamerlid Atzo Nicolaï vindt het jammer dat het plan van de Commissie Bouw niet uitvoerbaar lijkt te zijn, omdat daarin recht wordt gedaan aan de positie van bestaande zenders en hun luisteraars.

De VVD Tweede Kamerfractie is niet gelukkig met het plan van het kabinet over de verdeling van de etherfrequenties voor de commerciële radio, maar is blij dat er eindelijk een besluit ligt.

Woordvoerder Atzo Nicolaï vindt het jammer dat het plan van de Commissie Bouw niet uitvoerbaar lijkt te zijn, omdat daarin recht wordt gedaan aan de positie van bestaande zenders en hun luisteraars. De VVD heeft van begin af aan gezocht naar mogelijkheden daarvoor. De VVD heeft echter eerder verklaard dat als het plan Bouw niet kan, veilen het meest voor de hand liggende alternatief is, omdat dat op zich de meest eerlijke en transparante manier van verdelen is. Het is in ieder geval beter dan de vergelijkende inhoudelijke toets (het communistisch model waarbij de staat bepaalt wat de luisteraar wil horen).
De VVD is geen voorstander van het kleuren van een deel van de te verdelen pakketten.

26 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie