Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 26-06-2001 3e persbericht 26 juni 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Motorrijder onderuit
Een 54-jarige motorrijder uit Opijnen is dinsdagavond om 20.15 uur op Leenderheide onderuit gegaan. De man was tijdens het rijden onwel geworden. Zijn 53-jarige vriendin uit Zeist zat achterop. De val gebeurde in de bocht naar de A67, gezien vanuit de richting Weert. De politiemensen, die snel ter plaatse waren, zagen dat de man blauw aanliep en zij constateerden dat de hartslag stilviel. Een politieman begon de man te reanimeren en de vriendin beademde hem. Het gelukte hen de hartslag weer op gang te brengen. Personeel van de gewaarschuwde ambulance nam de reanimatie over. De man, die ook nog aan zijn hand gewond was, is met spoed naar het Diaconessenhuis gebracht en daar op de intensive care opgenomen. De vriendin had enkele schaafwonden.

Eindhoven: IJsverkoper bestolen
Dinsdagmiddag rond 18.30 uur is op het Stationsplein een 14-jarige Eindhovense ijsverkoper bestolen. Een groepje van 5 à 6 jongens kwam bij zijn ijskar en zij kochten een ijsje. Na hen kwam een man die een ijsje bestelde. De man betaalde met een bankbiljet van fl. 100,=. De ijsverkoper pakte uit zijn broekzak een stapeltje bankbiljetten om te wisselen. Een van de jongens trok het wisselgeld, ongeveer fl 300,=, uit zijn handen en de hele groep liep hard weg, het station in.

Luyksgestel: Man aangehouden na bedreiging politieman In een woning aan de Ridder van Dinterstraat is dinsdagmiddag om 13.20 uur een 31-jarige man aangehouden. Hij had even daarvoor met een vuistvuurwapen een politieman bedreigd. De man werd met behulp van een arrestatieteam aangehouden. Dinsdagmorgen werd op de Akkerwinde in Luyksgestel een personenauto, Nissan, gevonden. Deze auto was in de nacht van zondag op maandag in Luyksgestel gestolen. De dief was de, onafgesloten, woning binnen gegaan en had de autosleutels gepakt en was met de auto verdwenen. De technische recherche ging dinsdag rond 11.15 uur naar de gevonden auto om sporenonderzoek te doen. Toen rechercheur bij de auto aankwam stonden daar de eigenaar van de auto en diens dochter. Bij hen stond een man die de autosleutels in zijn hand had. Hij werd op dat moment verdacht van de diefstal of de heling van de auto. De technisch rechercheur zei tegen de man dat hij aangehouden was en dat hij mee moest. De man liep aanvankelijk mee maar rende plotseling weg. De technisch rechercheur ging achter hem aan, maar de verdachte draaide zich om, trok een vuistvuurwapen en laadde dat. Hij bedreigde de politieman en rende weer verder. Een bereidwillige passant leende zijn fiets aan de politieman, die de achtervolging inzette. De verdachte verdween echter uit het zicht omdat hij via enkele achtertuintjes wegvluchtte. De politieman kon de verdachte niet meer vinden en ging terug naar de gevonden auto. Daar kreeg hij de verdachte weer in het zicht en hij ging, gesteund door weer een andere Luyksgestelnaar achter de verdachte aan. Deze verdween in een woning aan de Ridder van Dinterstraat. De inmiddels gewaarschuwde collegas van de politieman hielden de woning onder bewaking. In overleg met de officier van justitie werd een arrestatieteam ingezet omdat de verdachte vuurwapengevaarlijk was. Hij werd aangehouden. Het wapen werd gevonden, het bleek een imitatiewapen te zijn. Er werden in de woning nog 20 scherpe patronen en de autosleutels gevonden. De man is voor nader onderzoek de cel ingegaan. Hij wordt behalve van de autodiefstal en de bedreiging en het wapenbezit ook nog verdacht van verschillende kleine diefstallen in Luyksgestel. Het gaat dan om fietsendiefstallen, diefstallen uit autos, woningen en garages.

Helmond: Snelheidscontroles


- Dinsdag tussen 10.50 en 12.25 uur is op de Weg door de Rijpel een snelheidscontrole gehouden. Van de 436 passanten reden er 34 te snel. De snelste reed 71 km/u.


- Op de Rivierensingel reden 260 voertuigen voorbij het controlepunt. Dat gebeurde tussen 14.10 en 15.45 uur. 14 voertuigen reden te hard en werden op de foto gezet. Hier reed de snelste 74 km/u. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie