Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Masterplan Lelystad mooi en ambitieus plan'

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Kamer van Koophandel Lelystad
Zoek soortgelijke berichten
Kamer van Koophandel Lelystad

Masterplan Lelystad mooi en ambitieus plan

In een brief aan de gemeente Lelystad en ontwikkelaar William Properties reageren Ondernemersvereniging "De Gordiaan" en de Kamer van Koophandel Flevoland vandaag op het Masterplan Stadshart Lelystad. Allereerst stellen de ondernemersvereniging en de kamer van koophandel het Masterplan een mooi en ambitieus plan te vinden. Om het plan succesvol tot uitvoering te brengen zijn volgens hen twee zaken van groot belang. Ten eerste goede communicatie tussen zittende ondernemers, gemeente en ontwikkelaar. Ten tweede het vasthouden van de consument in de lange periode van verbouwingen en overlast. De ondernemersvereniging en de kamer van koophandel stellen voor middels een 'Fonds Stadshart' hiervoor de middelen te creëren.

Meer communicatie
Op korte termijn zal de uitvoering van het Masterplan van start gaan. Het instellen van een begeleidingscommissie waarin ondernemers uit het stadshart vroegtijdig kunnen meepraten over de verbouwingen in en om hun winkelcentrum is hoogst noodzakelijk. Communicatie tussen gemeente, William Properties en ondernemers in het stadshart heeft in de planfase van het Masterplan slechts incidenteel plaatsgevonden. Nu de uitvoeringsfase voor de deur staat is goede communicatie van het grootste belang: voor het verkrijgen van draagvlak en voor het afstemmen van allerlei praktische zaken. Ondernemers zijn direct belanghebbenden en moeten actief mee kunnen praten over hoe de plannen uitgevoerd gaan worden.

Investeren in de klant
Een tweede punt dat ondernemers in het stadshart uitermate belangrijk vinden is het vasthouden van de consument in de lange periode van bouw en overlast. Er moeten daarom extra activiteiten en tussentijdse voorzieningen komen. De ondernemersvereniging en de kamer van koophandel zien in de organisatie hiervan een belangrijke rol weggelegd voor de Stichting Stadshart Lelystad en de centrummanager. Het vasthouden van de consument is een investering in het stadshart van de toekomst. De ondernemersvereniging en de kamer van koophandel vragen gemeente en William Properties daarom een percentage van de gezamenlijke investeringssom vrij te maken voor een 'Fonds Stadshart' om genoemde activiteiten te financieren. Ondernemers nemen graag de uitdaging aan om, in samenwerking met het centrummanagement, met behulp van een dergelijk fonds de komende jaren het stadshart aantrekkelijk te houden voor de klant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie