Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ducatus kondigt uitgifte aandelen aan

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Lanschot Bankiers
Zoek soortgelijke berichten
Van Lanschot BankiersDucatus kondigt uitgifte aandelen aan

´s-Hertogenbosch, 26 jun 2001

Beleggingsmaatschappij Ducatus maakt het voornemen bekend over te gaan tot uitgifte van nieuwe aandelen. Met de opbrengst van de uitgifte beoogt Ducatus haar beleggingsportefeuille aanzienlijk uit te breiden en daarin tevens een grotere spreiding aan te brengen. Ducatus zal daartoe naar verwachting een aantal beleggingen in (certificaten van) preferente aandelen kunnen verwerven, die nu nog in handen zijn van NIB Capital Bank NV, SNS Reaal Groep NV en F. van Lanschot Bankiers NV.

Met de uitgifte van nieuwe aandelen en de verwerving van de beleggingen zal de omvang van Ducatus ongeveer verdubbelen. F. van Lanschot Bankiers NV, NIB Capital Bank NV en SNS bank Nederland NV vormen het Syndicaat dat de voorgenomen uitgifte van nieuwe aandelen zal garanderen.

Bij de vaststelling van de uitgifteprijs van de nieuwe aandelen zal rekening worden gehouden met de slotkoersen en de intrinsieke waarde per aandeel van de afgelopen weken.
Ducatus streeft ernaar de uitgifte in juli 2001 te bewerkstelligen, nadat de definitieve goedkeuring zal zijn verkregen van Euronext Amsterdam NV en De Nederlandsche Bank NV.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie