Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amnesty wil internationaal documentatiecentrum asielbeleid

Datum nieuwsfeit: 26-06-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amnesty International

Persbericht Amsterdam, 26-06-2001

Nederland
Amnesty bepleit onafhankelijk internationaal documentatiecentrum voor asielbeleid - Amnesty International presenteert Wederzijds Wantrouwen. De asielzoeker, de staat en de waarheid

De mogelijkheden voor asielzoekers om hun asielverhaal te onderbouwen zijn de afgelopen tien jaar afgenomen. De oprichting van een internationaal onafhankelijk documentatiecentrum kan een bijdrage leveren aan verbetering van de rechtsbescherming van asielzoekers, aldus Amnesty International in een nieuwe publicatie over de rol van informatie in de asielprocedure.

Amnesty International vindt dat elke asielzoeker recht heeft op een individueel onderzoek naar de gegrondheid van zijn asielverzoek. Daarnaast dienen beslissingen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie